Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, este primită, vineri, la Beijing de soţia preşedintelui chinez Xi Jinping, în cadrul unei vizite menite să strângă legăturile între primele doamne ale principalelor două puteri mondiale, relatează AFP, citată de Mediafax.

Michelle Obama, fiicele sale, Sasha şi Malia, şi mama acesteia vor sta şapte zile în China, iar călătoria este consacrată unor subiecte puţin controversate precum educaţia tinerilor, pentru a încerca să înlăture neîncrederea caracteristică relaţiilor sino-americane.

Prima Doamnă chineză, fostă cântăreaţă şi ofiţer în armată, Peng Liyuan, i-a arătat vineri caligrafia lui Michelle Obama, servindu-i şi ca ghid în Oraşul interzis.

Soţii lor se vor întâlni, săptămâna viitoare, la un summit pe tema securităţii nucleare, care va avea loc la Haga.

Michelle Obama şi familia sa vor efectua un circuit turistic clasic, cu o trecere prin oraşul Xian (nord) pentru a vedea celebra armată de teracotă şi prin Chengdu (sud-vest), celebru pentru urşii săi panda.

"Apreciem că această vizită va promova înţelegerea reciprocă şi prietenia între ţările noastre", a subliniat joi Hong Lei, un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze.

Întrebat despre motivele alegerii unui restaurant tibetan de către Obama pentru etapa din Chengdu, el nu a făcut niciun comentariu.

Călătoria lui Michelle Obama, prima în China şi a treia în străinătate de la sosirea soţului ei la Casa Albă, a generat câteva critici în Statele Unite pentru costurile ridicate imputate contribuabililor şi pentru faptul că evită subiectul drepturilor omului.

Integral pe România LiberăComentarii

tomescu ce puteau sa faca marinarii(soldatii) ucrainiei din crimeea cand au vazut cum fostii soldatii din bazele urss au fost dati afara ,iar sotiile si fetele lor au devenit prostituate in europa pentru un venit, deci ce puteau ei sa aleaga...... un loc de munca cu un venit sigur garantat de un patron care plateste la timp sau... UE nu a fost pregatita sa preia sau sa ofere alternativa pentru ei , ichiderea fabricilor sau bazelor militare nu are simetrie in oferirea/creearea altor locuri de munca generatoare de salarii (doar somaj si faliment)...........mica revolta din centrul kievului a pierdut din vedere tocmai esentialul acestor vremuri democratice,fara lovele nu faci nimic de durata(locuri de munca,salarii,pensii, ..viitor )....

21 martie 2014 13:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.