Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Supranumit "Chavez al Europei Centrale", premierul ungar şi-a văzut visul de putere cu ochii. Legea fundamentală care îi oferă controlul asupra instituţiilor statului a intrat în vigoare.

Intrarea în vigoare, la 1 ianuarie, a noii şi controversatei Constituţii consfinţeşte ceea ce criticii premierului Viktor Orban numesc "orbanizarea" Ungariei. Acuzat că sub minează democraţia şi supranumit de opoziţie "Chavez al Europei Centrale", potrivit cotidianul francez "Le Figaro", şeful guvernului de la Budapesta a reuşit să pună mâna pe mai toate pârghiile puterii în doar 18 luni.

Asta graţie majorităţii parlamentare de două treimi de care dispune formaţiunea sa, Fidesz, fapt ce i-a permis să schimbe radical legislaţia, inclusiv Legea fundamentală a ţării.

Integral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

traian Acum sa plece ungurii din Romania,in Ungaria lui Victor Horty .

4 ianuarie 2012 9:22

Indio Sa fuga toti ungurii in Ungaria si sa faca figurile ce le fac in Romania sa ceara de la parlamentul lor cea ce cer la noi caci imnul nostru nu il stiu majoritatea in schimb cunosc imnul iubitei ungari

3 ianuarie 2012 17:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.