Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin susţine că pe 20 martie, în cadrul unei şedinţe cu reprezentanţii tuturor ministerelor relevante, Federaţia Rusă va discuta despre „situaţia privind blocada Transnistriei“.„De fapt, Ucraina a anuntat blocada Transnistriei. Astăzi, graniţa dintre Ucraina şi Transnistria a fost blocată, pentru toţi bărbaţii în vârstă de 18-65 de ani, cu cetăţenie rusă. Acest lucru, este o încălcare gravă a statutului Ucrainei ca participant în procesul de negocieri ca un garant de consolidare a păcii“, a declarat Dmitri Rogozin, potrivit agenţiei Itar-Tass.

Totodată, oficialul rus a vorbit şi despre discuţiile pe care Moscova le va avea în privinţa regiunii transnistrene.

„Deja pe 20 martie, vom avea o întâlnire mare, seriosă, cu toate ministerele şi departamentele relevante din Rusia, astfel încât conducerea transnistreană să simtă prezenţa unui grup de consultanţi, consilieri din partea guvernului rus cu privire la problema supravieţuirii în perioada unei blocade economice care astăzi încă este o realitate. Situaţia se va complica şi mai mult în cazul în care Republica Moldova va semna acordul cu Uniunea Europeană“, a spus vicepremierul rus.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.