Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, într-o emisiune la Adevărul Live, că referendumul din Crimeea este ilegal. De asemenea, preşedintele a atenţionat că ceea ce s-a întâmplat în Republica Crimeea s-ar putea repeta în Republica Moldova.

În plus, şeful statului a asigurat că nu va fi război în zona Mării Negre, iar românii nu trebuie să se teamă de vreo agresiune dn partea Rusiei sau a Ucrainei, România nu are riscuri de securitate directe.


- Categoric nu, nu ne temem de război. Nici în regiunea Mării Negre, nici în Ucraina, cu atât mai puţin în Crimeea. În Crimeea nu se schimbă nimic din punct de vedere militar. În niciun caz românii nu trebuie să se teamă de o agresiune din partea Rusiei sau Ucrainei. Dacă am fi fost în pericol direct aş fi spus-o. Dar nu avem riscuri directe de securitate, în ceea ce priveşte riscurile regionale, acestea sunt în creştere. Pentru mine, ce s-a întâmplat în Crimeea este o proiecţie pentru un scenariu posibil în Republica Moldova. Acest lucru nu-l mai putem privi la rece, pentru că este şi o chestiune sentimentală.

- În niciun caz România nu va interveni militar, să tăiem din capul locului că România va interveni de capul ei în Republica Moldova.

- Deocamdată, Moldova şi-a asumat un statut de neutralitate. Adesea am depistat aproape o plăcere a politicienilor moldoveni la vârf să bârfească mai degrabă România decât Federaţia Rusă. Abordarea politică la Chişinău e una riscantă, de a nu spune direct în faţă la Moscova cum vor să rezolve problema transnistreană, cum vor să evolueze spre Vest. În Republica Moldova avem o majoritate proeuropeană la guvernare care nu îndrăzneşte să-i spună Rusiei ce e de spus, şi avem o poziţie anti-europeană puternică. Nu e un parcurs garantat al Republicii Moldova spre UE.

- Moldova are o problema teritorială cu Transnistria. (...) Susţinem mersul spre vest al R. Moldova, dar ştim cu toţii ca U.E nu va mai primi un stat cu probleme teritoriale. Nu poţi să intri în U. E când ai armata rusă în ţară.

- Ponta a avut o atitudine dubioasă faţă de R. Moldova.

- Noi putem să ne desfăşurăm activitatea normal, fără importul de gaze din Marea Neagră.În curs de actualizare

Integral pe România LiberăComentarii

Bufnita Asteptam o contrazicere, cum ca basescu a fost bun: pentru ca a facut aia si ailalta. Cum ca dupa el ramane cutare lucru bine facut. Insist: enumerati nu zece, nu trei, un singur lucru bun. Care sa fie mai presus de orice indoiala, ca sa va cred. Cuvantul de onoare nu se accepta in acest domeniu.

17 martie 2014 17:40

Cucuveaua Bufnito, sa-ti moara puii!

17 martie 2014 17:28

Eu Nu mai au romanii sau moldovenii ce sa faca, Transnistria este ruseasca deja, numai strutii cu capul in nisip nu vad asta.

17 martie 2014 17:09

Bufnita Ca unul care nu si-a petrecut viata exclusiv in escapade de orice fel, inclusiv bahice, dupa o matura cugetare asupra realitatii, nu-mi ramane decat sa intaresc o concluzie mai veche si sa ingros linia, atunci cand socotesc rezultatul. In fruntea Romaniei, Bunul Dumnezeu ne-a potcovit cu un coate goale, cu ins incult, cu o scolaritate aproximativa, cu un looser, care a stricat toate lucrurile de care s-a atins vreodata. Stiind ca-i looser, ma voi tine la distanta de tot ce vine din zona aia, de la fapta la cugetare. Cand zici basism, zici: catastrofa, calamitate, dezastru, apocalipsa, bazaconie, prostie cu coarne si crengi. Vorbe de claca, mocofanii, neam - prostisme. Musai ca peste Romania sa vina si vremuri mai bune, intrucat 10 ani cu o asemenea nenorocire ajung cu varf si indesat, ba chiar prisosesc. Mai are cineva ceva de spus ?

17 martie 2014 15:26

labatrista Zi sa-ti moara tot neamu ca nu va fi razboi bovane.Ca te-ai mai laudat ca:nu va fi criza,nu scad salariile,nu scad pensiile,nu cresc taxele,nu creste pretul la benzina(nici acum nu ti-ai scos taxa mai nesimtitule),nu ne imprumutam.Dupa ce ca esti prost de puti,TE CREZI si destept.SA TE FEREASCA D-ZEU de DESTEPTACIUNEA PROSTULUI si pe deasupra si MINCINOS

17 martie 2014 14:59

Lingaul Dar cand ai cerut sa se unesca cu Romania cum a fost,fatarnic si fara caracter individ.

17 martie 2014 13:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.