Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Traian Băsescu a declarat că nu există riscul unui conflict între România şi Federaţia Rusă.

"Pentru România nu există riscul unui conflict cu Federaţia Rusă, nu există acest risc, cel puţin în conjunctura actuală. România nu este o ţară gata de război şi nici nu vom ridica gradul de alertă, să împărţim puşti la populaţie. Nu există acest risc, din foarte multe motive", a spus Traian Băsescu, precizând că România este stat suveran, membru al Ununii Europene şi al NATO.

Şeful statului a adăugat: "Asta nu însemnnă că evenimentele din Crimeea, dar şi cele din Transnistria, unde gradul de alertă, zilele trecute, a fost ridicat la grad maxim, pentru militarii ruşi, chiar dacă ieri a fost scăzut, nu înseamnă că armata română stă şi aşteaptă primăvara".

Preşedintele a precizat că Armata română îşi face toate programele de instruire şi aplicaţiile, aşa cum au fost planificate. "Mai mult, astăzi am dat dispoziţie Şefului Statului Major al armatei să uite aplicaţiile din partea a doua a anului în prima parte a anului", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a mai declarat că "a pus la dispoziţie spaţiul aerian al României pentru avioanele de supraveghere ale NATO, ca şi Polonia, sau că românia efectuează, în programul Cer Deschis, în perioada 17- 21martie, zboruri deasupra teritoriului Ucrainei".


Comentarii

tatarul betivan Ticalosul are un dosar greu de ascuns, dosar care contine colaborarea lui cu serviciile de informatii rusesti, inainte de '89, pe cind se afla la Anvers. Acesta este secretul cu care este santajat si care l-a transformat in servitorul supus al terorismului SUA. Asa se explica si atitudinea dispretuitoare a SUA fata de Romania, al carei presedinte, guvern, justitie, politica interna si internationala sunt controlate si dirijate de un functionaras de ambasada, lipsit de orice importanta. Dementul vorbeste de armata romana care nu mai exista, vorbeste de lipsa pericolului unei confruntari armate, uitind ca, o data cu aprobarea instalarii scutului antiracheta american pe teritoriul tarii, am fost transformati in tinta prioritara si sigura a unor atacuri. Tari est europene cu coloana vertebrala au refuzat categoric instalarea unor astfel de baze pe teritoriul lor; Bulgaria, Ungaria, Polonia, ca sa nu mai vorbesc de tari occidentale, care nici nu au vrut sa auda de astfel de solutii.

13 martie 2014 13:58

Bufnita Tel maitre, tel valet. Mai pe romaneste spus, cum e turcul, e si pistolul lui. Un sef cu apucaturi totalitare nu poate avea, pe termen lung, decat tampirea slugilor lui. E unul pe-aici, lupus in fabula. Polonia, Cehia si Slovacia nu au cum sa ocupe Romania. I-adevarat ca Ungaria ar vrea o parte din Romania, cu conditia ca Romania sa consimta, iar asta nu se poate. Mai adaug ca ocuparea Romaniei e un lucru foarte rau, din orice parte ar veni. Trebui sa fii si tampit, si tradator, sa spui ca oocupatie, de oriunde ar veni, "ne-ar mai da o sansa". In genere, s-ar parea ca nimeni nu vrea sa ocupe Romania. Iar daca nimeni nu vrea sa ocupe Romania, nu vad pentru ce Romania s-ar imbatzosa, prin declaratii belicoase, de nimeni cerute, din partea celui mai nelegitim ins care s-a pomenit in Romania postrevolutionara. Este exact ca pe munte, unde, intr-un zmeuris, dai de un urs. Iar turistul, cu rupt figuri, gandeste ca principalul lucru pe care trebuie sa-l faca e sa zadarasca ursul. Respectivul urs i-ar rupe capul si turistul, cu capul sub brat, se va duce sa reclame la Bruxelles.

13 martie 2014 9:57

@ limbricului de la 13 martie 2014 7:40 Băi hemoroidule, cretin e fiul lui mă-ta! Lasă tu teoriile tale idioate cu comunismul și bolșevicii din România, pentru că sunt la fel de nemernici ca și tine, cripto-comunistule ce ești. Deci dute tu la origine cu toți bolșevicii din România cu tot, ca să vă rupeți gâtul, ticăloșilor. Tu pozezi dă dreapta, că deh, tot dosul dreptei s-a aciuit pe lângă leprele de la PDL care au fost și sunt avortonul comunist al FSN-ului cufurit de Animalul Ion Ilici Iliescu, mortăciunea aia comunistoidă care încă n-a dat ortul popii, dar nici mult nu mai are. N-am nimic cu poziția constipatului de la Cotroceni, problema e că idiotul ăla nu știe cum să pună problema, una e să dai dovadă de tact rafinat și diplomatic, și una e să dai cu bâta-n baltă. Simplu! Una e să pui problemele care țin de politica externă cu eleganță și tact, și una e să fii un bădăran și-un necioplit care-și arogă o importanță pe care n-o să i-o recunoască nimeni. Declarațiile belicoase ale secăturii de la Cotroceni au costat România enorm până acum, iar ele s-au reflectat în pierderi economice și financiare uriașe. Mă refer la acele destule majorări la prețul gazelor naturale importate de România de la ruși și nu numai. Așa că lasă tu teorâmele tale idioate și dute să-l lingi pe neghiobul de la Cotroceni între buci. Limbricule neo-comunist ce ești tu!

13 martie 2014 9:50

@plagiatorul socialist Bai, voi sunteti in slujba Vocii Rusiei, sau pur si simplu cretini? Apararea Romaniei (si a romanilor) nu poate fi decit cea indicata de Basescu: suntem in NATO si stam in umbra ei! Rusul, oricit de mare il vedeti, nu va avea curaj in veci sa atace un stat NATO, stiinbd ce poate sa pateasca! De aceea, intreaga politica estica TREBUIE sa fie alaturi de NATO, de Polonia in primul rind - dar si de Tarile Baltice. Si sa "agreseze" cum zice scirba de bufnita, pe rs. Ca daca stai in genunchi in fata lui, poate nu te omoara, dar sigur ti se kaka in cap tot timpul. Cum dracu se intimpla ca exact voi, acesti limbrici care ling mina rusului sunteti cei mai "patrioti" in fata :imperialismului capitalist", impotriva ungurilor, impotriva Europei? Ii stiti pe aia mai slabi sau sunteti convinsi ca nu ne vor da niciodata suturi in dos. Sa stiti, bai cretinilor, ca unii ca voi au adus bolsevismul in Romania, nu rusii. Daca ne ocupau, ca pe Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, inca aveam o sansa - dar bolsevicii romani au predat complet rusilor Romania timp de 60 de ani, si vor sa o predea si acum!

13 martie 2014 7:40

Mauser Sinistrul căcăcios al națiunii bate apa-n piuă degeaba dându-și mult prea multă importanță. Mai ales că neomul națiunii care nu e decât o coadă de topor ordinară comunistoidă, nu are nici acel minim decent de diplomație și tact prin care să nu deranjeze prin nimic liderii țărilor vecine, atât cele estice cât și cele vestice. Iar această trăsătură limitată de catacter reflectă de fapt personalitatea inexistentă a sinistrului orbete de la Cotroceni, neom care excelează printr-o ură exacerbată la adresa principalilor adversari politici și nu numai. Răutatea veninoasă și toxică a caricaturii prezidențiale e atât de evidentă, mai ales că chiorpecul vorbește rar și apăsat numai cu majuscule, iar declarațiile acestuia sunt concise dar emfatice și categorice, fără să țină seama de acel tact diplomatic atât de necesar funcției cât și politicii în general. Arătarea jalnică din imagine își arogă o importanță exagerată deoarece beția schizofrenică cauzată de setea de putere și dorința de a demonstra tuturor că el e unicul și cel mai mare buric al politichiei locale, regionale sau mondialiste, coșmar valabil numai pentru sinistrul chiorpec din imagine, deoarece realitatea care e atât de evidentă demonstrează că searbăda arătare din imagine nu-i decât un amărât de hemoroid comunist și securist, hemoroid care metaforic vorbind poate fi și este de fapt un buric situat între bucile dosului politichiei românești. Și când te gândești că secătura caricaturală din imagine visează coșmarul de a deveni premier, îți vine greața!

13 martie 2014 4:30

val 1 Bufnita a facut o sinteza foarte buna a situatiei actuale de la noi. Daca am "ameninta" Rusia, ar fi ca cearta dintre tintar si elefant. Un conducator de stat ar trebui sa-si cunoasca lungul nasului. Napoleon, care era ceva mai destept ca Bashinescu a mincat bataie de la rusi si avea ceva trupe si experienta ceva mai mare decit noi. Nu trebuie sa fim slugarnici fata de alte puteri mari, dar nici sa ne dam cocosi, mai ales cind nu-i treaba noastra.

13 martie 2014 0:17

Bufnita Ai aparut, scarbosenie mica ? Tu erai ala care amenintai lumea cum ai sa faci poze, cand se va face descinderea de poveste ? Mama ta de neispravit, de jigodie basista. Trogloditule !

13 martie 2014 0:12

gheorghe file de poveste BUFNITO ESTI O SCARNA! veritabila!

12 martie 2014 23:40

Bufnita Sa-i explice cineva acestui mare idiot ca pentru a agresa o tara, nu-i musai sa o bombardezi. De vreo 200 de ani, cel putzin, exista instrumente si mijloace sa-i faci zile fripte unui stat advers, fara sa-l atingi. Asta presupune sa-i masori atent slabiciunile si sa-l altoiesti constant in toate punctele sensibile, fara menajamente. Economic, speculand lacomii, adversitati, tensiuni etnice, culturale, religioase, politice, alaturi de tot arsenalul tehnicilor neconventionale. Iar cand te stii cu bube in cap, principalul lucru care nu trebuie facut, e sa te bagi ca paduchele, la inaintare. Taiati-i curentul, taiati-i microfoanele, telefoanele, ca numai idiotenii poate sa scoata pe gura aia.

12 martie 2014 23:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.