Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Turul Ciclist al Sibiului 2014, ce va avea loc în perioada 17 - 20 iulie, va alinia la start nu mai puţin de 5 echipe din top 10 UCI Europe Tour.

Prima echipă care a înştiinţat organizatorii că doreşte să participe a fost Simplon Gourmetfein, echipă cu licenţă continentală care a avut doi ani de participări foarte bune, la ediţia Turului din 2013 obţinând locul al treilea la echipe. Austriecii au rămas anul trecut fără tânărul Ricardo Zoidl, care a ajuns anul trecut numărul 1 UCI Europe Tour şi a semnat cu echipa Pro-Tour Trek Factory Racing (fosta RadioShack Leopard Trek), însă echipa nu se consideră deloc slăbită. Simplon Gourmetfein s-a clasat pe locul 5 în clasamentul UCI Europe Tour şi vine la Sibiu cu croatul Matija Kvasina şi cu obiectivul câştigării Turului: „Am analizat toate datele după al doilea an de participare şi venim iarăşi la Sibiu cu gândul ca în 2014 să obţinem victoria”, a anunţat managerul echipei austriece, Andreas Grossek.

Într-un timp scurt s-a anunţat la Sibiu şi echipa cu licenţă pro-continentală CCC Polsat, ocupanta locului doi la echipe în Turul Ciclist al Sibiului 2013. Echipa poloneză este o formaţie extrem de ambiţioasă şi muncitoare, care l-a pus pe liderul Davide Rebellin în poziţia din care a putut ataca şi adjudeca tricoul galben de câştigător al competiţiei de anul trecut de la Sibiu. Rebellin, care a a terminat anul competiţional 2013 pe locul 3 în clasamentul UCI Europe Tour şi a luat recent locul 3 în Vuelta Ciclista a Murcia, va fi secondat, ca şi anul trecut, de Marek Rutkiewicz. Tânărul Rutkiewicz a câştigat de patru ori tricoul galben în tururi internaţionale (Turul Malo Polska, de două ori Szlakiem Grodòw Piastowskich şi Circuit des Ardennes International).

Unele dintre echipe şi-au anunţat dorinţa de a reveni la Sibiu imediat după încheierea Turului din 2013. Gianni Savio, managerul echipei Pro-Continentale Androni Giocattoli , care a ocupat locul 4 în clasamentul UCI Europe Tour, a rămas cu senzaţia că squadra pe care o conduce ar fi putut câştiga mai mult decât victoria fulgerătoare din ultima etapă a lui Mattia Gavazzi. „În 2013 ne-am luptat bine, am testat apele şi am văzut că turul sibian este o competiţie foarte puternică, în care vrem să concurăm şi în 2014. Avem alergători foarte buni, care pot ataca mai mult decât victoriile de etapă, ne gândim chiar la tricoul galben”, a anunţat Savio.

La fel se ambiţionează şi membrii echipei Christima Watches-Kuma, care au câştigat titlul la echipe în ediţia de anul trecut a Turului Ciclist al Sibiului. Sportivii antrenaţi de Michael Rasmussen îl vor avea în echipă pe Stefan Schumacher, câştigător al etapei 3a la Sibiu în 2013 şi câştigător a două tricouri galbene (Tour of China 2012 şi Niedersachsen Rundfahrt 2005), a câte două etape din Turul Franţei (2008) şi Giro d'Italia (2006) şi învingător în Amstel Gold Race 2007. Lui Schumacher i se adaugă Fortunato Baliani, învingător de 2 ori în Turul Japoniei (2012, 2013), de 2 ori în Tour de Kumano (2011, 2012) şi Brixia Tour 2011.

O noutate absolută pe care o aduce ediţia 2014 o reprezintă cele trei echipe asiatice care vin la Turul Ciclist al Sibiului. Synergy Baku Cycling Project este la a doua solicitare de participare şi va fi însoţită de două echipe japoneze continentale – Vini Fantini Nippo De Rosa şi Shimano Cycling Team.

Etapele:
Turul Ciclist al Sibiului este o competiţie ciclistă de şosea înscrisă în calendarul competiţional UCI Europe Tour la categoria 2.1.

Joi 17 iulie – Prologul Geiger - Sinecon–Construcţii – 2,3 km: contratimp individual în centrul istoric al Sibiului
Vineri 18 iulie – Etapa I Banca Comercială Carpatica – 145 km: Sibiu – Agnita – Voila – Cârţişoara – Bâlea Lac (2034 m)
Sâmbătă 19 iulie – Etapa II Ambient – 181 km: Sibiu – Tălmaciu – Cisnădie – Sebeş – Şugag – Jina (1006 m) - Gura Râului – Păltiniş (1450 m)
Duminică 20 iulie Etapa IIIa Frauenthal Automotive – 16 km contratimp pe echipe: Sibiu – Poplaca – Răşinari – Sibiu
Duminică 20 iulie Etapa IIIb – 151 km: Sibiu – Nocrich – Bârghiş – Pelişor – Biertan – Dumbrăveni – Mediaş - Sibiu

Turul Ciclist al Sibiului este una dintre cele mai importante competiţii cicliste de şosea din Europa De Sud-Est.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.