Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un număr-record de 278 de candidați sunt în acest an în cursa pentru Premiul Nobel pentru Pace, care va fi atribuit în octombrie, la Oslo - a anunțat marți Institutul Nobel, potrivit AFP.

'Numărul de propuneri crește aproape în fiecare an, ceea ce dovedește un interes tot mai mare pentru premiu', a declarat, pentru AFP, directorul Institutului Nobel, Geir Lundestad.

Comitetul Nobel s-a întrunit marți pentru a examina candidaturile. Cu ocazia primei lor reuniuni, cei cinci membri ai Comitetului au posibilitatea de a propune candidați în plus față de propunerile venite din partea unor parlamentari și miniștri din toate țările, profesori universitari, foști laureați, membri ai unor organizații internaționale.

Lista candidaților este secretă, iar Geir Lundestad a menționat numai că 47 dintre cei 278 de candidați sunt organizații.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.