Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Criza din Kiev s-a transformat în ultima săptămână într-un adevărat conflict care stă să izbucnească între Rusia şi Occident. Vestului aproape că nu îi vine să creadă că Vladimir Putin a invadat Ucraina cu circa 15.000 desoldaţi.

Reacţia oficialilor europeni şi americani este, cel puţin pentru moment, una de uimire. Publicaţia „Politico” se întreabă de ce Rusia alege să-şi rişte legăturile cu Occidentul în valoare de trilioane de dolari.

De ani de zile, bogaţii Rusiei cumpără Europa. Copiii bogaţilor ruşi sunt în siguranţă în diverse oraşe europene, iar banii părinţiilor sunt adăpostiţi bine în bănci austriece sau în state considerate „paradisuri fiscale”.

În ultimii ani, Rusia şi-a dat seama că „aristocraţii” europeni, în special magnaţii, pot deveni foarte servili atunci când e vorba de bani. Ruşii îi văd acum ca nişte ipocriţi - aceleaşi „elite” europene care îi ajută să-şi ascundă averile. În acest caz vorbim de sume impresionante. Banca Centrală din Rusia estimează că circa două treimi din cele 56 de miliarde de dolari care au ieşit din Rusia în 2012 ar putea avea legătură cu activităţile ilegale.Integral pe AdevărulComentarii

Liviu Esti tare, faci ce vrei. SUA a atacat Afganistanul, Irakul etc. Rusia de ce nu?

5 martie 2014 18:24

mare e gradina Exact la fel si rusii nu vor sa piarda banii investiti, iar fara banii si produsele pe gaze si petrol nu ar avea nici suficienta vodca ca sa isi bea mintile si sa continue sa fie supusi. O tara care sta pe un munte d epetrol si gaze, dar populatia e mai saraca decat arabii, avand, basca, si o gramada de state colonii sub poala lor.

5 martie 2014 11:40

Marc UE mai depinde și de petrolul și mai ales gazele rusești așa că nu ne putem pune speranțe în Merkel. Noroc că mai există și americanii, noroc că au ajuns cu NATO până aici!

5 martie 2014 10:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.