Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vineri seara, la inaugurarea unui club din Capitală, Tudor Chirilă a făcut show, dar în încheiere a dat cu bâta-n baltă, bătându-şi joc de mama lui Fuego şi făcându-l, indirect, dobitoc pe artist. În loc de replică, Fuego i-a dat solistului de la Vama o lecţie.

Contactat de "ring", Fuego a reacţionat surprinzător la adresa celui care l-a ironizat şi jignit în public: "Am încercat, pe parcursul timpului, să mă păstrez departe de afirmaţiile legate de colegii mei, de activitatea lor, cu atât mai puţin de felul în care aleg să se înfăţişeze în faţa publicului. Nu ştiu foarte multe despre ieşirea lui Tudor Chirilă, care probabil e o scăpare firească a unui om spontan, cu fire ludică. Personal, nu îl cunosc, dar îl apreciez pentru determinarea de care a dat dovadă, menţinându-se în prim-plan artistic".


Astăzi, Tudor Chirilă a ales să îşi ceară scuze pentru ieşirea ciudată de vineri seară. Muzicianul a explicat că a avut un comportament de neacceptat şi că regretă cuvintele adresate lui Fuego în timpul concertului.

"Folosesc acest spațiu pentru a prezenta public scuzele mele domnului Paul Surugiu cunoscut și sub pseudonimul Fuego. Fac acest lucru pentru că am derapat de la un comportament pe care la rândul meu am încercat să-l impun de-a lungul timpului. Nu am considerat niciodată ortodoxă maniera de a specula excesiv comic pe seama diverselor personalități publice. Pamfletul agresiv nu a fost vreodată instrumentul meu preferat. Cu atât mai mult, deci, regret ieșirea mea din concertul de vineri.

Se impun niște precizări, totuși. Adesea, în concertele noastre alegem să pastișăm diverse genuri muzicale interpretând câte o piesă Vama în genurile vizate, bineînțeles un efect hazliu. Muzica domnului Surugiu se înscrie într-un astfel de gen fără ca asta să însemne o minimalizare a genului în sine. În definitv umorul se naște din suprapunerea unor paradigme sociale sau morale antagonice.

La capitolul sensibil mama aș vrea să mentionez că nu am avut niciun moment intenția de a o ataca pe mama domnului Surugiu, o persoană despre care nu știu nimic, al cărei prenume nici măcar nu îl cunosc. Referirea mea a fost mai degrabă la mama arhetipală care s-a născut prin frecventa mențiune în cântecele domnului Surugiu, devenind un soi de mamă ideală la care ascultătorii sunt invitați să se raporteze. Desigur această explicație nu justifică și nici nu scuză momentul de vineri seara ci doar încearcă să nuanțeze semnificația atribuită gestului.

Nu în ultimul rând aș vrea să-i mulțumesc domnului Surugiu pentru lecția pe care mi-a oferit-o printr-o atitudine elegantă, care l-a poziționat deasupra oricărui conflict ( spre dezamăgirea unei părți a presei). Acest spirit anti-revanșard ar trebui să contamineze mai des viața publică de la noi pătată grav prin degradarea dialogului sau abandonul definitiv al normelor de bun simt. Din păcate vineri seara am alunecat și eu în această situație condamnabilă.

Nu-mi rămâne decât să-mi însușesc lecția domnului Surugiu, să învăț din ea și să-i prezint din nou scuzele mele", a scris Tudor pe blogul său.

Integral pe RingComentarii

Ica ce mai sfortari de vocabular, ce mai constipatiune intelektuala...!

5 martie 2014 9:00

Comandorul Felicitari, Paul ! Felicitari,Tudor! Iata ce frumosi pot fi tinerii nostri !

5 martie 2014 8:58

dezgustatul Un exemplu de urmat ! Dar cati au bunul-simt si capacitatea de a-si recunoaste mirlaniile facute celor din jur doar de-a trai ei, pe toate planurile uman, artistic, politic...

4 martie 2014 17:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.