Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PDATE 15:15 - Ucraina a decis închiderea spaţiului aerian pentru aeronavele militare, în contextul ameninţărilor Rusiei cu o intervenţie militară, informează site-ul publicaţiei Kyiv Post.
Ordinul a fost dat de preşedintele interimar proeuropean Oleksandr Turcinov.
În plus, securitatea a fost sporită la toate aeroporturile, cu excepţia celor din Crimeea, aflate sub controlul unor miliţii proruse.

---------------------

UPDATE 14:25 - Trupe ruse au înconjurat, duminică, trei unităţi militare ucrainene din regiunea autonomă prorusă Crimeea, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate ucrainene citate de CNN.
Potrivit surselor citate de CNN, militarii ruşi le cer celor ucraineni să se predea fără a opune rezistenţă.

---------------------

Premierul interimar ucrainean, Arseni Iaţeniuk, cere Rusiei să retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei, considerând acţiunile Moscovei drept o "declaraţie de război" şi avertizând că există riscul unui "dezastru".

"Este o alertă roşie. Nu este doar o ameninţare; ceea ce face Rusia este o declaraţie de război faţă de Ucraina", a spus Arseni Iaţeniuk, citat de AFP.
"Îi cerem preşedintelui Vladimir Putin să retragă trupele din Ucraina", a avertizat şeful Guvernului proeuropean de la Kiev.
Între 6.000 şi 15.000 de militari ruşi sunt în regiunea Crimeea, afirmă surse din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării. Nu se ştie clar dacă este vorba de militari din bazele Flotei ruse de la Marea Neagră, staţionată în Portul Sevastopol, sau dacă Rusia a trimis trupe suplimentare. În plus, potrivit unor surse din cadrul armatei ucrainene, două nave militare ruse sunt staţionate în largul Peninsulei Crimeea.
Armata ucraineană a decis mobilizarea generală a trupelor şi rezerviştilor, în contextul operaţiunilor militare ruse.


Comentarii

Cercetasu` Baaaa ! Ia, uite-aici : Ukrainian Navy Commander says he swore allegiance to people of Crimea. Astia au cea mai mica intentie sa se bata cu asa-zisul agresor ? Ori e blat ? Se pare ca m-am speriat degeaba. Nu va fi razbel, fiecare isi ia ce i s-a promis, dupa care "tovarasii se aseaza linistit, la locurili lor". M-am lamurit, pot sa ma culc linistit.

2 martie 2014 18:34

Cercetasu` Am mai spus si in alta parte, o sa spun si aici. Voi sunteti copii mici si nu stiti. O armata care trece pe picior de razboi e un furnicar, tipa, urla, zbiara, s-agita. Fac taraboi prin radio, umplu garile si soselele, zgaltaie bebelourile`omului in vitrina, cand trec cu tancurile pe drum. Umplu drumurile cu trupe, cu blindate, cu tehnica. Zbarnaie elicoptere, s-aude vuiet de turboreactoare pe sus. La astia e o liniste suspecta. Nu cumva exista posibilitatea sa faca vreun blat cu rusii ? Ca-s cam la fel, numai ca la ukraineni s-a schimbat guvernu`, acu cica e in betze cu Rusia. Ce ziceti, armata ukraineana chiar se va bate cu rusii ?

2 martie 2014 16:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.