Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Papa Francisc a făcut apel miercuri la încetarea violențelor în Venezuela și i-a îndemnat pe politicienii țării să-și asume rolul conducător în această direcție, în contextul în care manifestațiile împotriva, dar și în favoarea guvernului din ultimele două săptămâni s-au soldat cu cel puțin 13 morți și 150 de răniți, relatează Reuters.

'Sper sincer ca violențele și ostilitățile să înceteze cât mai curând posibil și ca poporul venezuelean, începând cu politicienii și cu instituțiile responsabile, să acționeze pentru mobilizarea reconcilierii naționale prin iertare reciprocă și dialog sincer', a spus Papa Francisc în alocuțiunea sa săptămânală, în fața zecilor de mii de credincioși strânși în Piața Sfântului Petru.

Papa, care este argentinian, a adăugat că dialogul trebuie să se bazeze pe 'adevăr și dreptate' și să abordeze 'probleme concrete, pentru binele comun'.
Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.