Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Boxerul român Lucian Bute, campion mondial IBF la categoria supermijlocie, a fost desemnat personalitatea sportivă a anului 2011 în regiunea Quebec, în cadrul unui sondaj realizat de Léger Marketing/Agence QMI, relatează presa canadiană.

Sportivul, care deţine şi cetăţenie canadiană din acest an, a ocupat primul loc în acest clasament, cu 24% din voturi, relatează ''Le Journal de Montreal''. În ancheta realizată în rândul a 1.005 persoane, Bute, care şi-a apărat centura de campion de trei ori în 2011, a fost urmat de patinatoarea Joannie Rochette (16%), câştigătoarea din 2010, când a fost medaliată cu bronz la JO de la Vancouver, hocheistul Sidney Crosby (14%), jucătorul de fotbal american Anthony Calvillo (9%) şi luptătorul de arte marţiale Georges St-Pierre (7%) etc.

Subiecţii au ales personalitatea sportivă a anului dintr-o listă de 50 de sportivi propuşi, printre care s-au mai aflat hocheistul Carey Price, Alex Harvey (schi fond) şi tenismanul sârb Novak Djokovic (locul 6, cu 6%).
Integral pe Agerpres