Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Moscova recomandă insistent Republicii Moldova să participe la discuţiile privind efectele asocierii ei cu Uniunea Europeană, a declarat ambasadorul rus de la Chişinău, Farid Muhametşin.

"Noi considerăm că este oportună includerea specialiştilor moldoveni în cadrul consultărilor generale. Noi trebuie să-i informăm pe toţi participanţii la discuţii despre eventualele consecinţe ale asocierii Republicii Moldova cu UE, în ceea ce priveşte poziţia Rusiei în această problemă", a declarat ambasadorul, citat de Infotag.

Conform opiniei ruse, necesitatea participării experţilor moldoveni la astfel de discuţii a fost abordată de două ori pe parcursul ultimelor şase luni: la reuniunea miniştrilor de externe din Federaţia Rusă şi Republica Moldova, Serghei Lavrov şi Natalia Gherman, şi la întrevederea personală a oficialului rus cu vicepremierul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Valeriu Lazăr.

Reuniunea următoare a experţilor din Rusia cu partenerii acestora din Uniunea Europeană a fost programată pentru 14 martie, la Bruxelles.


Comentarii

PRECIZARE: este vorba de "acordul" de POPO-asociere HOMO-"europeana" a Moldovei de Est (POPO-pasivul) cu UE (POPO-activul), efectele resimtindu-se mai ales printre EURO-buci. Cu respect, Felix & Redactia A3

17 mai 2014 9:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.