Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Europarlamentarul Petru Luhan (PDL) a atras atenția luni seară, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, asupra discriminării la care sunt supuși studenții români și bulgari în Marea Britanie, unde li se cer evidențe suplimentare pentru împrumuturile de întreținere.

"Vreau să atrag atenția asupra unui fenomen fără precedent în UE — asupra discriminării și abuzurilor împotriva studenților români din Marea Britanie. În noiembrie 2013, autoritățile britanice le-au cerut studenților români și bulgari evidențe suplimentare pentru credite. (...) Cum se poate, după ce aceștia au trecut acum un an sau doi printr-un proces de screening (proces de verificare a eligibilității și a rezidenței — n.r.), să li se ceară acum evidențe suplimentare și să li se anuleze cererile?", a spus eurodeputatul român într-o intervenție din cadrul procedurii discursurilor de un minut, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

Potrivit acestuia, creditele studenților români și bulgari pentru studii și întreținere au fost ulterior blocate.

Pe 10 februarie, studenți români și bulgari au protestat pe Downing Street în Londra, în fața biroului premierului David Cameron, nemulțumiți fiind de blocajul din Marea Britanie în ceea ce privește împrumuturile pentru studenți.

Integral pe AgerpresComentarii

liberalul socialist Ţcreditele studenților români și bulgari pentru studii și întreținere au fost ulterior blocate. Ţ A citit Luhan, cumva, un raport in care se vede CIT si DACA studentii romani si+au mai platit imprumuturile inapoi_ Poate Bancile britanice nu discrimneaya pe nimeni, doar pe... rai platinci. Si poate doar romanii si bulgarii ajung acolo co9nvinsi ca nu trebuie sa isi mai plateasca imprumuturile de la banca inapoi. Ca sa sunt obisnuiti din tara lor de origine.

25 februarie 2014 7:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.