Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Noroc de scandalurile care apar în jurul unor instituţii ale statului, azi cap de afiş este ASF - Autoritatea pentru Supraveghere Financiară -, că aşa mai află presa şi opinia publică despre salariile, veniturile din aceste adevărate feude politice, natale, şi de influenţa în toată economia.

Sub explicaţia „Noi nu suntem plătiţi cu bani de la buget“, în foarte multe instituţii publice şi companii ale statului, care au primit un drept din partea statului, prin lege, prin hotărâri de guvern, să desfăşoare anumite activităţi, să perceapă taxe şi comisioane, să supravegheze anumite pieţe, se petrec cele mai mari abuzuri legale în privinţa organigramelor şi salarizărilor.

Situaţia de la ASF (instituţia care reuneşte CSA, CNVM şi pensiile private) nu este unică, ghinionul lor este că s-au „încordat“ forţe mai puternice care au o istorie comună, Băsescu şi Ruşanu, şi astfel au început să „se arunce“ pe piaţă cu salarii încasate de membrii conducerii lor sau de directori. Dacă Dan Radu Ruşanu, preşedintele ASF şi unul dintre cei mai influenţi membri ai PNL, a încasat în noiembrie şi decembrie salariu plus bonus plus primă de 72.000 de euro, fostul preşedinte al CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurărilor), Constantin Buzoianu, susţinut la vremea respectivă de PDL, a încasat 151.851 de euro.
Integral pe Ziarul Financiar