Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Victor Ponta face o vizită oficială de două zile în Republica Moldova. Şeful Executivului va participa, vineri, la Forumul moldo-român „Promovarea participării comune la Programele Europene în domeniul ştiinţei şi educaţiei”. Evenimentul este organizat de Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Ministerul Educaţiei, scrie publika.md. În aceeaşi zi, Ponta va avea o întrevedere cu premierul Iurie Leancă. Cei doi oficiali vor dicuta despre proiectele din domeniile securitate energetică, educaţie, transport, serviciul medical SMURD.

Guvernul român a adoptat în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea mecanismului financiar necesar implementării acordului guvernamental dintre România şi Republica Moldova privind programul de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane euro.

Reprezentanţii autorităţilor de coordonare naţională din cele două state se vor reuni semestrial, alternativ, în România şi în Republica Moldova, pentru a monitoriza stadiul proiectelor incluse în programul anual de cooperare şi acceptate la finanţare de către cele două guverne.
Integral pe Jurnalul Național