Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Măslinele sunt fructe foarte populare, care depășesc strugurii, merele și portocale ca producție totală la nivel mondial. Cultivarea lor datează de peste 5000 ani, iar zonele cele mai populare unde cresc măslinii sunt Grecia și Siria.

Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale măslinelor pentru sănătate:

Previn cancerul

Inflamația cronică și stresul oxidativ apărut ca urmare a activității radicalilor liberi în organism crește foarte mult riscul de dezvoltare a cancerului. Fitonutrienții din măsline pot ajuta la reducerea acestui risc, prevenind creșterea celulelor canceroase. De asemenea, antioxidanții din măsline previn deteriorarea ADN-ului, un alt factor de risc asociat cu bolile canceroase.

Bogate în antioxidanți

Cei mai mulți fitonutrienți găsiți în măsline acționează ca antioxidanți, reducând stresul oxidativ. Oleuropeina este un astfel de fitonutrient, găsit doar în măsline. Cercetările au arătat că această substanță reduce colesterolul LDL, protejează deteriorarea celulelor nervoase și crește nivelurile de glutation în organism, un alt antioxidant esențial.

Anti-inflamatorii

Măslinele au proprietăți antihistaminice la nivel celular. Studiile au arătat că măslinele au proprietăți anti-inflamatorii, mai ales pentru sistemul cardiovascular.
Integral pe Income Magazine