Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Simona Halep ar urma să ocupe, începând de luni, 24 februarie, locul 7 mondial, potrivit calculelor făcute de tennis4wta.com, un site de specialitate. Având în vedere că Jelena Jankovici, actual loc 7 WTA, a fost învinsă de Serena Williams, jucătoarea din Serbia va cădea în clasament şi va avea mai puţine puncte decât Halep.

Începând de luni Simona Halep va fi numărul 7 mondial datorită punctajului pe care îl are în prezent, şi anume 4435 puncte WTA. Jankovici şi jucătoarea Angelique Kerber vor pierde puncte, urmând să aibă un punctaj mai slab ca al Simonei, ceea ce o va propulsa în clasament pe jucătoarea româncă.

Avantajul Simonei a fost că anul trecut nu a jucat la turneul de la Dubai, unde săptămâna aceasta a fost eliminată din primul tur, în urma unui abandon. Astfel Simona nu a pierdut niciun punct la Dubai, asta după ce a câştigat maximum de puncte la Doha, unde săptămâna trecută o învingea în finală pe Kerber.

Simona Halep va egala luni cea mai bună clasare a unei jucătoare din România în clasamentul WTA, locul 7, performanţă deţinută de Irina Spîrlea din 1997.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.