Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Am avut o scurtă întâlnire cu domnul Victor Ponta care a fost dedicată situaţiei din guvern. După demisiile domnilor Chiţoiu şi Gerea, premierul trebuia să trimită nişte propuneri. Domnia sa mi-a propus ca interimari să fie numiţi actualii miniştr liberali, eu am declinat această propunere, arătând că putem să mergem pe numiri definitive, nu să inventăm noi interimate şi cu înţelegerea că luni mergem în Parlament pentru a pune în practică propunerea cu Klaus Iohannis vicepremier.

Am acceptam şi varianta să fie numiţi doar miniştri interimari, dar ca luni să mergem în Parlament şi să închidem această criză. Premierul nu a fost de acord, a respins pachetul nostru cu propuneri şi a luat decizia de a umi interimari USD: PNl avea propuneri legitime şi propuneri agreate om cu persoană de premier. PNL nu cerea nimic în plus decât ceea ce îi revenea. USD, PSD, domnul Ponta au inventat tot felul de pretexte pentru a nu-l accepta pe Klaus Iohannis ca vicepremier.

Cum s-a creat un USD care să subtituie treptat USL, domnul Ponta construieşte un Guvern USD care să înlocuiască un Guvern USL. Ne pune în faţa unei alternative de a fi o anexă a USD. Nu avem nicun fel de motiv să acceptăm transformarea forţată într-o construcţie pesesdistă cu partide artificiale care nu mai păstrează din USL decât două litere pt a înşela alegătorii.

Îi stăm la dispoziţie până luni cu propunerile noastre. Luni putem merge în parlament pt a încheia această criză politică. Nu avem nicun motiv pentru a renunţa la propunerile nostre din cauza unei presiuni pe care PSD le face pentru a transformă PNL în USD. PNl este ferm în această poziţie. S-a prelungit o criză pt că s-a tras de timp. PNl merită să fie la putere prtin victoria electorală la care a fost parte împreună cu PSD. Surpriza pentru domnul Ponta a fost că PNl nu se rupe, care nu spune că vrea să rămână la guvernare oricum.

Ameninţările au început cu mine. Am fost ameninţat că pot să-mi pierd funcţia de preşedinte al Senatului dacă nu sunt cuminte. PNl a dovedit ieri o o unitate extraordinară. Încercările domnului Ponta au eşuat într-un singur vot. Domnul Ponta are de dar un răspuns: doreşte USL sau doreşte USD. Faptul că nu s-a dat nici măcar un răspuns la cererile pe care le-am formulat ieri, pe legea amnistiei şi scăderea CAS, mă face să cred că domnul Ponta ar putea prefera o altă majoritate ilegitimă cu care să treacă legea amnistiei, să treacă la un program politic la care noi nu suntem parte, pe care cetăţenii nu l-au validat.

Răspunsul este la domnul Ponta. Păstrez puţine speranţe că domnul Ponta va da răspunsul corect. Frica sau reţinerea faţă de Klaus Iohannis: Iohannis este un om politic în carne şi oase, nu este o sperietoare pentru nimeni. Nu este un premier din umbră, este pur şi simplu un om care a câştigat un anumit prestigiu în spaţiul public românesc. E un gata să lase primrăria pentru a servi cetăţenii şi România în Guvern. Nu cu alte ambiţii la vedere sau ascunse, cui în condiţiile cele mai transparente.

De ce domnul Ponta şi aliaţii săi artificiali acceptă orice formulă numai la cea normală cu domnul Iohannis, nu ştiu. Dar asta ne arată încă o dată că PSD are alte gânduri. Dacă intenţiile, programul, principiile cu care noi i-am chemat pe cetăţeni la vot ar fi în continuare de actualitate pentru partenerii noştri , n-ar avea decât să se bucure că un om ca Iohannis ni se alătură.

Nu vreau să trec la speculaţii, să mă întreb de ce PSD vrea să controleze Internele. De ce un om care are reputaţia fermităţii este blocat? Până luni, Victor Ponta şi PSD, pentru că numai PSD există cu adevărat ca realitate politică, poate da un răspuns corect. Noi suntem încă aici. Sperăm ca în al 12 ceas Ponta va alege calea consecvenţei şi a legitimităţii.


Comentarii

mama antonescu da-ti demisia nu mai mazili partidul

20 februarie 2014 17:05

mama nu mai minti antonescule esti ingimfat si dupa ce ai ajuns la putere datorita voturilor noastre acum cu pretextul ca trebuie sa te impui in fata lui Ponta iti rezolvi propriile interese nicidecum nu te zbati pt.interesul celor care te-au ajutat sa ajungi acolo

20 februarie 2014 17:01

Ibanez Chiar dacă criza asta politică pare exagerată, ceea ce se întâmplă e foarte normal într-o alianță politică opusă doctrinar. Pretextul funcției de vice-premier pentru sasul Johannis nu e neapărat un capriciu al liberalilor, ci practic demonstrează fermitatea lor și meritul incontestabil al lui Antonescu, cel care nu i-a lasat pe bolșevicii împuțiți de la PSD să-și facă de cap la guvernare și nu numai, prin elaborarea de legi ilegale sau prin crearea de alianțe politice cu alte partide pentru obținerea unei alte majorități. Acum e un moment decisiv, pentru că lucrurile trebuie să se clarifice, ori se rupe definitiv tâmpenia USL și atunci electoratul trebuie să-și dea seama că bolșevicii împuțiți de la PSD sunt aceiași comuniști perfizi și ipocriți care NU mai trebuie votați niciodată pentru că ei n-au făcut decât mult rău României, iar liberalii trebuie să-și recupereze identitatea și demnitatea știrbită pentru amestecarea excrementului bolșevic PSD în ciorba de potroace a alianței inițiale de centru-dreapta, PNL și PC. Punct!

19 februarie 2014 21:28

Prodan Nicolae Mai nene Antonescule, nu ai fost si nu vei fi niciodata bun ca Presedinte, ca vei pierde sefia Senatului nu reprezinta pentru mine mare lucru, DAR sa te agati tu si Iohannis, un bun primar si atat, care face de ras originea lui germana, se vede de la kilometrii ca vreti MARIRE si atat. PACAT!!!

19 februarie 2014 15:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.