Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Îndemnul din secolul trecut „Daţi un leu pentru Ateneu” a fost adaptat de Victor Ponta – şeful de partid – pentru a intra în istoria PSD ca liderul care a cumpărat de la Regia subordonată lui Victor Ponta – premierul – sediul central din Bulevardul Kiseleff, numărul 10. Pentru a plăti mai repede suma de 4.334.909,6 lei, negociată cu RA-APPS a fi achitată în rate timp de trei ani, Ponta le-a cerut liderilor din teritoriu  să se asigure că fiecare din cei 500.000 de PSD-işti va contribui cu câte 5 lei.

PSD şi UNPR sunt, din datele obţinute de GÂNDUL de la RA-APPS, singurele partide care au profitat până azi de noua lege prin care sediile formaţiunilor politice se pot cumpăra, în rate, fără credit bancar, direct de la stat. Pentru cele două clădiri aflate, gard în gard,  în centrul Capitalei, partidele lui Victor Ponta şi Gabriel Oprea au plătit mai puţin de 330 de euro pe metrul pătrat. Anul trecut, apartamentele pe care le-a vândut Regia pe Kiseleff s-au dat cu peste 1.600 de euro metrul pătrat.

Un alt „chilipir“ este sesizat de BURSA, care anunţă  că în plin scandal legat de salariile uriaşe, de zeci de mii de euro, de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), preşedintele acestei instituţii Dan Radu Ruşanu afirmă că „prin lege, am fost obligaţi să preluăm tot personalul fostelor CNVM, CSSPP, CSA. Inclusiv nevestele“.

Şi tot în plin scandal legat de salariile uriaşe de la ASF, Dan Radu Ruşanu a ieşit public anunţând nu demisia sa, aşa cum anticipau unii, ci instituirea administrării speciale la compania de asigurări Astra. După ce a apărut în presă că Dan Radu Ruşanu a încasat în două luni peste 70000 de euro, şeful instituţiei a venit cu scandalul Astra. Ruşanu, afirmă CURENTUL, speră astfel că opinia publică va uita că el a încasat vreo 35000 de euro pe lună, iar soţiile şi copiii de politicieni angajaţi în această instituţie au şi ei parte de salarii lunare de mii de euro, la care rămânii de rând, plătitori de taxe, nici măcar nu visează.

Prin instituirea administrării special, conducerea Astra şi cel care o controlează, adică Dan Adamescu, au rămas şi fără obiectul muncii, şi fără banii pe care îi obţineau de la Astra, iar NAŢIONAL se întreabă dacă urmează să se prăbuşească imperiul financiar construit de Adamescu. Potrivit Topului Forbes 2013, Dan Grigore Adamescu ocupa poziţia a doua în clasamentul celor mai bogaţi români. El deţine companiile Astra Asigurari, Unirea Shopping Center şi Medien Holding, trustul care detine ziarul Romania Liberă. Cunoscut drept unul dintre marii beneficiari ai relaţiilor cu lumea politică, Dan Adamescu pune tot pe seama politicului decizia luată de ASF asupra Astra Asigurări.

Pe de altă parte, ROMÂNIA LIBERĂ susţine că ASF dă o lovitură întregii pieţe a asigurărilor şi că toate contractele de asigurare ale Astra merg mai departe. Punerea sub administrare specială a companiei Astra Asigurări nu îi afectează pe cei 4,6 milioane de clienţi. Toate poliţele emise de societate rămân valabile până la expirarea lor, iar Astra va onora cererile de despăgubire.

În fapt, afirmă ADEVĂRUL, este vorba despre o răfuială între clanuri pe piaţa asigurărilor. Intrarea în administrare specială a celei mai mari companii româneşti de asigurări, Astra, arată neregulile ascunse mai bine de un an în contabilitatea societăţii, dar are ca efect şi devoalarea intereselor ce roiesc în jurul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), pentru care se luptă mai multe grupuri de presiune politică.

Aceste grupuri de presiune ating inclusiv Guvernul. Potrivit unor surse citate de EVENIMENTUL ZILEI, premierul i-a promis ministrului liberal Daniel Chiţoiu că va rămâne în Guvern, dacă forţează o decizie în PNL de ieşire de la guvernare. Naşul său, Dan Radu Ruşanu, a fost convins cu scandalul salariilor ASF să facă un joc anti-Antonescu. Informaţiile difuzate în ultimele zile de unele canale media, referitoare la scindarea PNL şi şubrezirea poziţiei lui Crin Antonescu în partid, sunt rezultatul unei strategii de intimidare a liderului liberal pusă la cale de liderul PSD Victor Ponta şi apropiaţii săi, pentru a accepta remanierea guvernamentală în termenii săi.


Comentarii

@plagiatorul socialist Ce ziceti, bai pontaci varani, de "realizarile" minunatului vostru guvernd e "cinstiti si competenti"? Sau, poate, de vina sunt tot "pedeleprele"? Cum sa nu ii dea lu' Sefu (premierul mitoman) proprietatea cu 330E/mp cei de la RA-APPS? Doar ei au iesit cu "vila Dante", cu "vacutele lui MRU"... Nevasta grajdanului director pe-acolo a ajuns parlamentar pe lista PNL! S-a intors vremea lui Nascase, os a ziceti ca miine despre pedelepre "astia nici sa fure n-au stiut!"

19 februarie 2014 12:43

Alex Vanzarea unor imobile ce apartin statului la preturi de chilipir se cheama tradarea intereselor nationale. Sper sa prind o zi in care pentru astfel de fapte sa vad guverne intregi bagate la puscarie. Ponta a reusit in timp record sa demonstreze ca se poate mai rau decat cu jegurile de la PDL.

19 februarie 2014 10:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.