Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Egiptul se luptă să ţină sub control o explozie a populaţiei, fenomen care a luat amploare în ultimii trei ani şi care a dus la gravarea tensiunilor sociale care au provocat, indirect, Primăvara Arabă din 2011. Cu 60% din populaţie sub 30 de ani, creşterea populaţiei va continua să reducă resursele deja limitate ale ţării şi ar putea contribui la accentuarea nemulţumirilor sociale.

Numărul de naşteri în Egipt, între 2006 şi 2012, a crescut cu 40%, iar din în 2012 au fost înregistrate cu 560.000 de naşteri decât în 2010, fiind cea mai mare creştere într-un interval de doi ani din istoria documentată a ţării, notează cotidianul „The Guardian”.

În cazul în care se menţine ritmul actual de creştere, specialiştii estimează că Egiptul va număra peste 13,7 milioane de locuitori, depăşind Rusia sau Japonia, până în 2050.

Creşterea populaţiei este considerată o problemă asemănată cu o bombă cu ceas, care, dacă nu este soluţionată, va duce la epuizarea resurselor Egiptului, va înrăutăţi situaţia de pe piaţa muncii şi va accentua nemulţumirile sociale existente, notează „The Guardian”.

Integral pe Adevărul