Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul federal american a pus la punct un program de spionare invaziv, care se va baza pe „semnătura biologică” a fiecărui individ.

Scopul cercetării este de a detecta, analiza şi clasifica trăsături unice pe care autorităţile le vor putea folosi pentru a „identifica şi localiza anumiţi indivizi şi grupuri de persoane”, pornind de la „nivel molecular, celular şi de genom”, potrivit wnd.com.

Persoanele vor putea fi urmărite prin detectarea „anumitor caracteristici de interes operativ”, iar datele obţinute vor sta la baza culegerii de informaţii de către autorităţile militare americane.

Autorităţile americane, prin AIR Force Research Lab (AFRL), sunt în căutarea de asistenţă din domeniul privat pentru a transforma în realitate această „semnătură biologică”, potrivit portalului menţionat.Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.