Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că solicitarea adresată Guvernului de preşedintele Băsescu de a preciza sumele din fonduri europene absorbite de fosta guvernare, respectiv de cea actuală, constituie o "prostie", deoarece arată necunoaşterea mecanismului de absorbţie, relatează Mediafax.

"Eu tot aud acest tip de întrebare şi pot să spun că e o prostie, cine întreabă lucrurile în acest fel clar nu cunoaşte... Dacă vorbim strict de contracte pe fonduri europene, este inadecvat să vorbeşti câte au fost angajate, că aşa putem să spunem câte proiecte am aprobat la începutul perioadei şi pentru trei an de zile acestea au stagnat, pe domeniile principale. Este dificil să explici în câteva minute care este sunt definiţiile exacte, una este contractul de finanţare, alta este contractul de achiziţie publică şi, după aceea, plăţile. Sunt mai multe etape pe care, dacă cei care le invocă, ar trebui în primul rând să le cunoască foarte bine ca să putem avea un dialog de la egal la egal", a spus Teodorovici.

Premierul Victor Ponta a adăugat, la rândul său, că singura cifră oficială e rata de absorbţie.

"Acum să spui că, de fapt, ai luat banii, dar îi luase altcineva înainte, e ridicol", a afirmat Ponta.

Integral pe România Liberă