Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a subliniat joi că nu există intenţia ca PC să preia funcţia de preşedinte al Senatului şi a făcut public documentul semnat în 2012 împreună cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, care arăta că după alegerile parlamentare funcţia de şef al Camerei Superioare a Parlamentului revenea conservatorilor, nu 'în anumite condiţii'.

"Pentru a înlătura orice dubiu, am luat decizia prezentării publice a documentului semnat împreună cu dl. Crin Antonescu, în martie 2012, care arată negru pe alb că funcţia de preşedinte al Senatului revenea Partidului Conservator, nu 'în anumite condiţii', aşa cum susţinea domnia sa. În ciuda acestui angajament politic, am acceptat cedarea funcţiei către dl. Antonescu pentru a potenţa candidatura acestuia la funcţia supremă în stat, în spiritul parteneriatului din USL. Am luat decizia prezentării publice a acestui document ca urmare a dezinformării propagate în plan public în legătură cu ponderea Partidului Conservator în guvernare. Accentuez că nu există intenţia ca Partidul Conservator să preia funcţia deţinută de dl. Antonescu şi că am făcut această precizare strict în ideea unei corecte informări'', se arată într-o declaraţie transmisă AGERPRES de Daniel Constantin.

Liderul conservatorilor a transmis AGERPRES textul integral al acordului politic între PSD, PNL şi PC din 2012, potrivit căruia ''după următoarele alegeri parlamentare, anticipate, la termen sau amânate, nominalizarea USL pentru funcţia de preşedinte al Senatului revine Partidului Conservator''.


Integral pe Agerpres