Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cluj, că nu toţi vecinii vor ca România să aibă succes în UE şi a avertizat, totodată, că în regiune nu este pace, iar ţara noastră riscă o contaminare dacă instituţiile statului sunt slăbite.

"Nu vreau să dezvolt o teorie legată de politica regiunii în care ne aflăm dar, v-o spun şi cu rugămintea să mă credeţi, că nu toată lumea şi toţi vecinii noştri, mai apropiaţi sau mai îndepărtaţi, vor ca România să aibă succes în UE", a precizat Traian Băsescu, la dezbaterea organizată de Fundaţia Mişcarea Populară, fără a nominaliza însă vreo ţară din vecinătate.
Şeful statului a atras atenţia asupra problemelor cu care se confruntă, în prezent, Republica Moldova, Ucraina şi Bosnia-Herţegovina.

"Ucraina este pusă în situaţia să aibă o mare dezbatere, ori în Uniunea Eurasiatică, ori în Uniunea Europeană. Republica Moldova, fraţii noştri, românii din stânga Prutului, sunt în situaţia de a avea parte din teritoriu ieşit de sub controlul Chişinăului, mă refer la Transnistria. Pe 2 februarie a avut loc un referendum ilegal, dar care a arătat opţiunea pentru Uniunea Eurasiatică a Găgăuziei şi, mai uitaţi-vă că aici, în sud e Bosnia-Herţegovina unde sunt adevărate tulburări", a spus Traian Băsescu, conform Mediafax.
Preşedintele a avertizat că în jurul ţării noastre "nu e pace, nu e linişte, iar contaminarea României e uşoară atunci când nu se respectă criteriile politice, când instituţiile statului sunt slăbite, când justiţia este denigrată".
"Sunt riscurile pe care le generăm noi, prin atitudinea internă a unui mare număr de politicieni", a adăugat Băsescu.

În acest context, preşedintele a mai spus că românii au şansa de a se bate pentru ţara lor, iar el o va face până în ultima zi a mandatului său.


Comentarii

@plagiatorul socialist "nici niste bani de la rusi n-as refuza, daca as avea ocazia." Bufnita, l-ai incurcat cu Mitomanul - dai-ai o limba intre buci! Care "voi"? Aia care instaurati, intr-o veselie, DICTATURA CORUPTILOR (asa-zisul "socialism de piata de cumetrie") sub fata zimbareata a plagiatorului inconstient.

9 februarie 2014 20:57

Bufnita A uitat sa adauge: eu si Orban ne sprijinim reciproc, suntem din aceiasi familie politica. Si nici niste bani de la rusi n-as refuza, daca as avea ocazia. Cine genereaza "riscurile"astea ? "Noi" ?!?!?! Care... "noi"?!?!

9 februarie 2014 17:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.