Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deşi iarna în România nu este un anotimp în care să putem găsi foarte multe fructe, mulţumită ”globalizării” beneficiem de fructele care sunt în sezon în alte părţi ale lumii. Şi datorită lor, reuşim cu toţii să ieşim cu bine din iarnă.

Robert Morse – autorul cărţii ”Să trăim sănătos fără toxine” şi profesorul meu de detoxifiere din prezent, spunea că este de preferat să mâncăm fructele ”de supermarket” decojite, decât să nu mâncăm deloc fructe sau să mâncăm ”deşeurile” pe care ni le oferă piaţa modernă (lactate, făinoase, dulciuri sau produse din carne).

Am constatat, prin reacţiile corpului meu, că are dreptate. Am observat multe reacţii şi am învăţat multe lucruri despre fructe.

Locul meu preferat de luat fructe în timpul iernii este raionul ”bio” din magazinul Lidl. Lanţul german de magazine şi-a făcut un obicei din a avea un mic stand cu produse din fructe şi legume bio (au şi alte produse bio în magazin) de care am profitat din plin iarna aceasta (şi sper să profit cât mai mult timp). Am găsit mere şi pere bio, lămâi, portocale şi kiwi bio, uneori şi roşii şi morcovi bio.

În fiecare săptămână, există câteva sortimente bio – de care să mă pot bucura din plin (sunt fructele mele ”de consum” direct, nu de suc sau blend).

Am mai luat fructe bune, este adevărat, nu bio – dar de bună calitate, şi pe care corpul meu le-a acceptat bine – din targul de fructe/legume din marginea oraşului (Constanţa) – de unde se cumpără de la micii producători direct – sau de la primii distribuitori. Am găsit pere bergamote şi Kaiser de Argeş de foarte bună calitate, am găsit mere Golden foarte bune, am găsit şi portocale de Spania foarte dulci (din care a ieşit un suc excelent).Integral pe Financiarul