Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fed Cup, sau altfel spus Mondialul de tenis feminin, a început deja cu o victorie importantă a României în faţa Ungariei, 2-1, în urma celor trei meciuri disputate. Următoarele două runde, cea de azi, ora 17.00, cu Marea Britanie şi cea de sâmbătă, cu Letonia, îi pot oferi României şansa de a ieşi din conul de umbră în care a intrat şi de a evolua în cel de-al doilea eşalon la nivel mondial.

Încă mai avem de jucat până când vom ajunge în Grupa Mondială, acolo unde se bat cele mai bune opt naţionale de tenis ale lumii, însă România are deocamdată şansa să iasă din Grupa I, aşa cum este numit cel de-al treilea eşalon al Fed Cup. Iar începutul, împotriva Ungariei, cu toate că a fost unul cam stângaci, din cauza eşecului neaşteptat al Simonei Halep în faţa Timeei Babos, este unul promiţător. Dacă Sorana Cîrstea a adus României primul punct, perechea Monica Niculescu / Irina-Camelia Begu s-a impus în meciul decisiv, pentru scorul final de 2-1.

Cum poate reveni România acolo unde se afla în 1999

Anul 1999 era unul extrem de important, naţionala de tenis feminin reuşind să ajungă în A Doua Grupă Mondială, cel de-al doilea nivel competiţional, graţie evoluţiilor bune ale tenismenelor, mai ales ale Ruxandrei Dragomir. Pentru a reveni la acest nivel România are de trecut prin câteva etape: prima - câştigarea grupei B (cu Ungaria, Marea Britanie şi Letonia), a doua – câştigărea meciului cu învingătoarea din grupa C sau D şi a treia etapă – câştigarea meciului din play-offul Grupei Mondiale A Doua. În acest caz meciurile pentru a promova mai departe în primul eşalon mondial ar avea loc în 2015.

Pare un drum lung de parcurs pentru jucătoare, însă o luptă a fost deja câtigată. Urmează cea de azi, cu Marea Britanie.

Dacă Timea Babos, locul 83 WTA la simplu / 26 la dublu, părea cea mai de temut adversară din naţionala Ungariei, atunci când vine vorba de jucătoarele britanice ele pot cu greu emite pretenţii în faţa unor jucătoare precum Sorana Cîrstea sau Simona Halep.

În prima rundă a grupei B Marea Britanie a învins Letonia cu acelaşi scor ca şi România, 2-1, însă cu un raport game-uri câştigate/pierdute mai slab, ceea ce o poziţionează deocamdată pe locul al doilea, sub ţara noastră.

Meciurile din grupa României, din cadrul Grupei I a Fed Cup, zona euro-africană, au loc în perioada 4-9 februarie, la Budapesta.

Lotul României: Simona Halep (10 WTA simplu), Sorana Cîrstea (26 WTA simplu), Monica Niculescu (54 WTA simplu/47 dublu), Irina-Camelia Begu (147 WTA simplu/85 dublu).

Componenţa lotului Marii Britanii: Johanna Konta (118 WTA simplu/308 dublu), Heather Watson (162 WTA simplu/143 dublu), Tara Moore (211 WTA simplu/244 dublu), Jocelyn Rae (247 WTA dublu).

Componenţa lotului Letoniei, a treia adversară: Diana Marcinkevica (216 WTA simplu/179 dublu), Jelena Ostapenko (are doar 16 ani, locul 705 WTA simplu/410 dublu), Darta-Elizabete Emulina (are tot 16 ani, în afara primului 1000 mondial).

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.