Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Chestionarul ziare.ro lansează constant cititorilor provocarea de a se exprima pe marginea subiectelor cele mai actuale din țară sau din lume.

În ultimele zile, media românească a fost preocupată de câteva subiecte foarte captivante:
- tragicul accident aviatic din Muntii Apuseni în urma căruia pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion și-au pierdut viața;
- condamnarea fostului ministru Relu Fenechiu la 5 ani de închisoare cu executare de către instanța Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, în dosarul Transformatorul;
- trecerea Serviciului de Telecomunicații Speciale în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

La intrebarea ”Cine sunt principalii vinovați pentru recuperarea întârziată a victimelor accidentului din Apuseni?” au răspuns peste 2400 cititori.

STS este considerat principalul responsabil pentru întârzierea în recuperarea victimelor, 44% (1058 voturi) dintre cititori alegând această variantă de răspuns.
Guvernul României este al doilea pe lista vinovaților fiind indicat de către 29% (704 voturi) din totalul votanților ca responsabil pentru că nu a creat un comandament unic de criză.
Victor Ponta, prin graba sa de a anunța găsirea victimelor, oprind astfel operațiunile de căutare, este considerat responsabil de către 16% dintre cititorii care au participat la chestionar (384 persoane).
ROMATSA (Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian), din cauza incapacității sale de a localiza epava aeronavei, a fost considerată vinovată de către 10% dintre votanți (252 cititori).
În fine, doar 27 cititori (1%) au găsit ca responsabili chiar supraviețuitorii accidentului, pe motivul că aceștia au raportat eronat locul unde se aflau.

La intrebarea ”Cui ar trebui să fie subordonat Serviciul de Telecomunicații Speciale?” au răspuns aproape 4100 cititori.

Dintre aceștia un număr de 2715 (66%) persoane sunt de părere că STS ar trebui să fie subordonat Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât controlul acestui serviciu atât de contestat zilele acestea să fie responsabilitatea Guvernului.
De partea cealaltă, 34% dintre cititorii repondenți (1369 voturi) s-au exprimat în favoarea păstrării STS în subordinea CSAȚ, pentru a avea o mai mare independență în fața factorului de decizie politic.

Un alt subiect major al actualității românești a fost condamnarea definitivă la 5 ani de închisoare a unuia dintre cele mai puternice personaje politice din România: fostul ministru al transporturilor, ieșeanul Relu Fenechiu.
La întrebarea ”Considerați justă sentința ICCJ de condamnare a lui Relu Fenechiu?” au răspuns 7727 cititori.
Doar 2965 dintre aceștia (38%) au considerat ca sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost o decizie corectă, în timp ce majoritatea publicului a considerat condamnarea ca fiind incorectă: 4762 voturi (62%).
_____________

Sondajele ziare.ro nu sunt realizate printr-o metoda relevantă din punct de vedere demografic. Ele exprimă opinia cititorilor paginii noastre pe marginea unor subiecte de interes major.


Comentarii

hihihi @DOG: Inteligenta ta este reprezentativa pentru sustinatorii academician doctor ingineriului Victor Leanta Ponta! In rest pe site e posibil votul multiplu, s-au inregistrat rasturnari de voturi care anuleaza rezultatul sondajului, pentru Fenechiu au votat incorect cei care considerau ca 5 ani i-a dat justitia pontaca, aparatoare a infractorilor, cat despre STS vinovat e tovarsul Ponta, care era obligat prin lege sa rezolve problema, nu sa chefuiasca de bucurie ca i-a iesit manipularea cu care sa-si aserveasca STS-ul. Bucuria lui e zadarnica, si mentorul lui, infractorul Nascase a avut totul in mana...

7 februarie 2014 14:43

Capitalistul @gica.contra. Cine crezi ca ar fi pe primul loc...?? LIB. SOCIALIST

7 februarie 2014 10:25

DOG Precizari pt BASHINOSUL care-si tot zice "liberalul socialist" ?!. Cititorii ziare.ro, si care voteaza mereu impotriva BASHINOSHILOR, sunt cetateni cu scoala medie si universitara - majoritatea. Sunt cetateni cu meserii bine platite, care se pisha pe PANGLICARIILE bashinoase. Sunt cetateni care NU inghit manipularile grosolane clocite de bashinoshi si STS-istii platiti gras din banii publici. Deci, valea, carati-va, la gunoi cu voi, PDL eprosi, Miscaciosi Populari-HA!HA!, si alte lighioane bashinaose, moarte de foame de bani publici !

7 februarie 2014 9:25

liberalul socialist In urma acestor sondaje (dar si altora) a devenit evident ca este un nucleu "tare" de hazxnalisti care voteaza mereu asa cum vrea Haznaua si varanii ei. Sau, poate, exista un soft care "inmulteste" voturile in zona dorita. Acest nucleu este de circa 60-70% din cititorii ziare.ro, facatura a Antenei 3. Interesant este ca laintrebarea despre STS pareile au fost totusi impartite. Asta pt ca ciuvicii au inceput sa il critice (cindsi cind) pe Mitoman - probabil ca sa ii forteze mina sa ia varanii la el in tabara. Daca aduni voturile care indica vinovat Guvernul PLUS Ponta (care ESTE seful Guvernului - deci, tot Guvern!), ajungi la 45% - deci, chiar mai multi decit au indicat (asa cum se dorea) STS-ul! O scapare, tovarasilor varani!

7 februarie 2014 7:38

gbrl tot apropo de sondaje. era mai acum cateva zile intrebarea aceea cu fenechiu, daca a dictat corect instanta. si era o optiune da si una nu. cu toate ca eu consider corecta acea condamnare, am votat nu pentru ca 5 ani ii consider prea putini. pana la urma va face 2 maxim, sa imi dau seama, dupa vot ca 60 si ceva la suta considerau nu ca o varianta ok. deci... manipulare

6 februarie 2014 17:38

gbrl sa ma cac in sondajele voastre. sunt cele mai manipulate sondaje care le-am intalnit. era un sondaj care seara la ora 22:30 la care am votat acasa de pe laptop si era 72% pentru o optiune, ulterior, dimineata cand sa imi iau laptopul la servici (ora 07:30) mi-am dat seama ca nu il oprisem si ramasese deschisa aceeasi pagina de ziare.ro, si stupoare maxima era 64% pentru cealalta optiune si pentru cea cu 72 scazuse la 36%. am zis ca in viata mea nu mai tin cont de sondajele ziare.ro

6 februarie 2014 17:34

gica,contra In urma cu citva timp s-a observat o puternica manipulare a sondajelor Nu neaparat de catre lansatorul sondajului(desi modul de pozitionare si formulare...)dar probabil de votanti platiti sa aplice cunoscutul multivot Ar fi interesant de vazut si comunicat cite voturi multiple se regasesc in aceste sondajesi de partea cui

6 februarie 2014 17:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.