Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Chestionarul ziare.ro lansează constant cititorilor provocarea de a se exprima pe marginea subiectelor cele mai actuale din țară sau din lume.

În ultimele zile, media românească a fost preocupată de câteva subiecte foarte captivante:
- tragicul accident aviatic din Muntii Apuseni în urma căruia pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion și-au pierdut viața;
- condamnarea fostului ministru Relu Fenechiu la 5 ani de închisoare cu executare de către instanța Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, în dosarul Transformatorul;
- trecerea Serviciului de Telecomunicații Speciale în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

La intrebarea ”Cine sunt principalii vinovați pentru recuperarea întârziată a victimelor accidentului din Apuseni?” au răspuns peste 2400 cititori.

STS este considerat principalul responsabil pentru întârzierea în recuperarea victimelor, 44% (1058 voturi) dintre cititori alegând această variantă de răspuns.
Guvernul României este al doilea pe lista vinovaților fiind indicat de către 29% (704 voturi) din totalul votanților ca responsabil pentru că nu a creat un comandament unic de criză.
Victor Ponta, prin graba sa de a anunța găsirea victimelor, oprind astfel operațiunile de căutare, este considerat responsabil de către 16% dintre cititorii care au participat la chestionar (384 persoane).
ROMATSA (Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian), din cauza incapacității sale de a localiza epava aeronavei, a fost considerată vinovată de către 10% dintre votanți (252 cititori).
În fine, doar 27 cititori (1%) au găsit ca responsabili chiar supraviețuitorii accidentului, pe motivul că aceștia au raportat eronat locul unde se aflau.

La intrebarea ”Cui ar trebui să fie subordonat Serviciul de Telecomunicații Speciale?” au răspuns aproape 4100 cititori.

Dintre aceștia un număr de 2715 (66%) persoane sunt de părere că STS ar trebui să fie subordonat Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât controlul acestui serviciu atât de contestat zilele acestea să fie responsabilitatea Guvernului.
De partea cealaltă, 34% dintre cititorii repondenți (1369 voturi) s-au exprimat în favoarea păstrării STS în subordinea CSAȚ, pentru a avea o mai mare independență în fața factorului de decizie politic.

Un alt subiect major al actualității românești a fost condamnarea definitivă la 5 ani de închisoare a unuia dintre cele mai puternice personaje politice din România: fostul ministru al transporturilor, ieșeanul Relu Fenechiu.
La întrebarea ”Considerați justă sentința ICCJ de condamnare a lui Relu Fenechiu?” au răspuns 7727 cititori.
Doar 2965 dintre aceștia (38%) au considerat ca sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost o decizie corectă, în timp ce majoritatea publicului a considerat condamnarea ca fiind incorectă: 4762 voturi (62%).
_____________

Sondajele ziare.ro nu sunt realizate printr-o metoda relevantă din punct de vedere demografic. Ele exprimă opinia cititorilor paginii noastre pe marginea unor subiecte de interes major.