Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Începutul de an ar putea aduce şoferilor un nou Cod Rutier şi amenzi mai mari. Astfel, şoferii care depăşesc viteza legală cu mai mult de 60 de kilometri sunt pasibili de o amendă de 7.000 de lei. La fel de mult primesc şi cei care circulă pe contrasens. Prevederile din noul Cod sunt dezbătute în comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor.

Cele mai drastice sancţiuni le vor primi şoferii care circulă pe contrasens şi care depăşesc viteza legală cu mai mult de 60 de km/h. Pentru aceştia, poliţiştii vor să le dea până la 100 de puncte amendă, adică 7.000 de lei. Un punct de penalizare este echivalentul a 10% din salariul minim pe economie.

Una dintre cele mai importante propuneri se refera la introducerea noţiunii de "comportament agresiv". Aceasta a fost definită ca fiind "efectuarea în mod voluntar a unor manevre excesive în timpul conducerii, de către un conducator de autovehicul, prin care acesta pericliteaza siguranţa circulaţiei". Pentru şoferii agresivi vor fi prevăzute amenzi foarte mari.

Noul cod introduce restricţii şi pentru motoscutere. Dacă deputaţii vor vota noile reglementări, din ianuarie, cei care vor să conducă un moped, trebuie să dea examen.


Comentarii

roman Daca LEGEA Sar aopica si la cei cu masini si functii babane .DAR se aplica tot timpul asa; LEGEA ESTE PENTRU CATEI ""NU SI PENTRU DULAI

12 ianuarie 2013 16:07

roman Daca LEGEA Sar aopica si la cei cu masini si functii babane .DAR se aplica tot timpul asa; LEGEA ESTE PENTRU CATEI ""NU SI PENTRU DULAI

12 ianuarie 2013 16:07

dptheoldwolf respectam legile codului rutier si nu primim nici o amenda!

27 decembrie 2011 18:54

ALIOSHA FOARTE BINE !!! Dar ce faci cu POLIȚIȘTII IMBECILI ? Astăzi am văzut un polițist, de la circulație, încălcând legea.

27 decembrie 2011 17:24

pieton myky@ Legea este pentru cretinii care pun in pericol viata unor oameni nevinovati.

27 decembrie 2011 12:39

myky Ei vor sa stabileasca amenzi ca in tarile uniunii europene, dar salariile ramin la nivelul tarilor din lumea a treia! Cum sa stabileasca un politist o asemenea amenda cind asazisul guvern boc si/a batut joc de ei si i/a facut salariul cit a unui somer.In schimb au facut legi in asa fel ca cei ce isi permit un avocat sa poata anula amenda in instanta si sa se plimbe in voie.Legea e pentru cei saraci!

27 decembrie 2011 11:58

Manicul Bine venita si va avea clientela arhisuficienta pentru a racori putin bugetul MAI. De aplicare "fara discriminare" sunt sceptic atat timp cat varful aparatului este ocupat de un branconier si de un preten spagar vamal - ambii cu mari deficiente morale.

27 decembrie 2011 10:48

dor de duca Si cine constata asta si aplica amenzile ?!?! Politistii care nu sunt pe strazi sau imaginile de la cele 10 camere care sunt instalate pe drumurile patriei noastre scumpe ????

27 decembrie 2011 10:08

pensionar CRED CA LEGEA E PREA TARZIU VENIT.TOTI AU CARNET FARA A AVEA EXAMEN DE BUN SIMT, SCOALA MINIMA, SI 7 ANI DE ACASA.CIOCOISMUL A CREAT MULTE PARGHI DE AFACERE, INFLUENTA CA EI SA NU PLATEASCA NIMIC.LEGEA VA FI APLICABILA NUMAI PENTRU SARACI, SI PENSIONARI DIN PACATE.IN TARA CONDUSA DE GUVERNUL BASESCU NU MAI CRED IN DREPTATE.

27 decembrie 2011 10:02

Pilot-primar Piedone Puteti sa-i condamnati si la moarte; atat timp cat iau permis oameni fara niciun fel de educatie, care nici macar nu stiu sa scrie...

27 decembrie 2011 9:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.