Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tot mai mulţi români îşi pierd, de la an la an, încrederea într-un viitor mai bun şi nu mai aşteaptă mare lucru de la Guvernul Ponta. Un sondaj realizat de INSCOP Research în perioada 16–21 ianuarie 2014 arată că a scăzut numărul românilor care cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie bună şi a crescut în schimb numărul celor care spun ca România e pe un drum greşit, ajungând la un procent de 66,7%.

Ce-i drept, afirmă NAŢIONAL, diferenţa nu este mare (în februrie 2013 optimiştii erau mai mulţi cu două procente, iar pesimiştii mai puţini cu un procent faţă de rezultatele la zi), dar tendinţa este îngrijoratoare. Conform rezultatelor cercetării efectuate în această lună de INSCOP Research, tabăra optimiştilor este formată în principal din persoane cu vârste cuprinse între 35 şi 49 de ani, în timp ce tinerii şi bătrânii se dovedesc a fi pesimişti.

Pe acest fond, partidul lui Traian Băsescu intră în joc şi, în mai puţin de patru luni, PMP vrea să-şi dubleze scorul, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ. Partidul Mişcarea Populară atacă zona de centru-dreapta a politicii româneşti. Prima ţintă, PDL, acuzat că doar mimează opoziţia. Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri că nu sunt întemeiate contestaţiile depuse la înregistrarea Partidului Mişcarea Populară, astfel că formaţiunea va fi înscrisă în Registrul partidelor politice, la aproape şase luni de la demararea demersului.

JURNALUL NAŢIONAL susţine că sunt aşteptate plecări ale unor parlamentari şi aleşi locali ai PDL. „Am aşteptat să se înscrie la tribunal şi mă voi implica în structura organizatorică. Va trebui să implicăm în structuri parlamentare şi oameni care să facă Opoziţie, nu să o mimeze. Sunt mulţi parlamentari care vor să facă Opoziţie şi să construim împreună un mare partid de Centru-Dreapta”, a declarat Gabriel Berca. La rândul său, liderul PDL Vasile Blaga a afirmat că îşi doreşte o dublă colaborare cu PMP, cu condiţia ca noul partid să nu agreseze PDL.

În acest timp, PSD forţează mâna PNL să se dezică de penalii săi, afirmă CURENTUL. Lucrurile nu sunt deloc liniştite în USL, acolo unde cele două partide care o formează – PSD şi PNL – se faultează reciproc fără nicio jenă. În perspectiva alegerilor europarlamentare, cele două formaţiuni au reînceput şicanele. De data aceasta este vorba de condamnatul cu suspendare, Tudor Chiuariu, cel care s-a ţinut până marţi cu dinţii de scaunul de la şefia Comisiei Juridice din Senat. După şarje succesive ale PSD-ului, Chiuariu a demisionat din această calitate după o situaţie de toată jena, în care un condamnat era şeful unei astfel de comisii.

Şi COTIDIANUL remarcă o „prostioară suspect“ a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Cu ce nou produs „de colecţie“ al minţii olteneşti proverbiale a venit clientul în faţa opiniei publice, pentru a ofensa inteligenţa colectivă a unui întreg popor? Cu o părere nedemnă de judecata preşedintelui Camerei Deputaţilor, potrivit căreia „(…) înfiinţarea unei comisii parlamentare care să ancheteze activitatea STS în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni mai mult ar îngreuna analiza Guvernului şi a CSAT pe acest subiect“.

Pe de altă parte, Guvernul nu a modificat noul Cod Penal, astfel că politicienii pot scăpa de interceptări, iar dosare penale cu prejudicii mari se prescriu, anunţă GÂNDUL. Premierul Ponta a anunţat că noul Cod de Procedură Penală şi noul Cod Penal vor intra în vigoare fără să fie modificate. DNA, DIICOT au solicitat Ministerului Justiţiei să modifice cele două legi după ce au depistat o serie de erori. În forma actuală a Codul de Procedură Penală interceptările pot fi utilizate doar în faza de urmărire penală, ceea ce înseamnă mai exact că persoana vizată este pusă în gardă din start. În plus, DNA a mai atras atenţia că noul Cod Penal va duce la îngroparea unor dosare de corupţie aflate pe rol.

Însă nimeni nu spune cine a propus „articolul interceptări” din Noul Cod, remarcă EVENIMENTUL ZILEI. Cel mai fierbinte punct se referă la schimbările privind posibilitatea de a intercepta demnitarii suspectaţi de comiterea unor fapte penale, modificări la Codul de procedură penală a căror paternitate nu vrea nimeni să o recunoască acum.

Astfel că, începând de sâmbătă persoanele judecate în dosare penale vor putea ataca o singură dată o decizie a instanţei, iar pedepsele pentru faptele de corupţie se vor reduce, ceea ce va aduce automat şi diminuarea perioadei de prescriere. În plus,mai observă şi ADEVĂRUL, interceptările se vor putea efectua doar după ce s-a început urmărirea penală. Noul Cod Penal aduce şi termenul de arest la domiciliu, dar şi cel de eutanasie.


Comentarii

@val "Nu mai bine ramineau tot la PDL-epre, sau cred ca oamenii ii vor percepe ca un partid nou si "curat". " (lipsa ? nu-mi apartine, asa stie sa scrie varanul). Cei din PMP nu vor sa apara drept "noi si curati" (desi sunt mai noi si mai CURATI decit uslacii!), ci exact ceeace se afirma: IMPOTRIVA USL! E suficient. Si asta pt ca de cind jumatate din pedelepre au traseiat in USL, iar cei ramasi s-au grupat in jurul Blegii, trecind la pace cu Puterea si facind opozitie ZERO. De aceea varanii (printre care te numeri si tu) ataci mai des PMP si liderii lui, decit pe Bleaga si PDL - pt ca stii ca pericolul nu vine de la portocalii.

31 ianuarie 2014 7:18

giga Urata treaba,cu legi ce nu se mai stie cum treuie sa fie,numai ca sa apere clientela politica,nicidecum saracul roman! De ce sintem discriminati la salarii si pensii pe criterii de profesie,!?Si se dau salarii ,pensii de 3-5 ori sai 10 ori mai mari la unele categorii profesionale ce sustin politicul aflat in structurile de sustinere!Rusine,pentru ca ca cei ce trebuie sa ne apere ,ne aplica acest tratament discriminatoriu!Ce incredere se poate avea in Justitie de se pune mai presus de orice lege,a bunului simt,iara organismele internationale si europarlamentarii se infrupta din salarii,pensii nesimtite pe seama mojiculi de rind ce are aceasi pregatire profesionala,munca pe santier,de 10-12 ore timp de 40 ani,dar cu o pensie de numai 1500-2000 lei!?Cum e posibil ca ei priviligiatii sa aiba salarii de 8-10 mii de euro salarii,pensii de 1000-3000 euro pe luna iar cei ce au muncit 40 ani cu aceeasi pregatire si responsabilitate de conducatori de santiere combinate,uzine,termocentrale,hidrocentrale,sa li se acorde numai pensii de 300-400 euro pe luna!?Este o discriminare crasa vadita menita sa sustina si mentina coruptia institutionalizata!

30 ianuarie 2014 14:47

@val1,val2... si catre toti latraii varanisti !!! Noroc ca ne mai urecheste UE si SUA ca altfel am lua-o razna de tot cu statul de drept si democratia. Astfel de derapaje oribile nu se intamplau pe timpul premierului Boc si nici macar pe timpul lui Tariceanu.

30 ianuarie 2014 12:51

val 1 Au dreptate lingaii Javrei Ordinare, USL este in cadere libera si miscarea lui Tolomac a inceput sa creasca ca Fat Frumos din poveste intr-o zi cit altii in trei ani. Mi se pare interesant ca toti sustinatorii Javrei Ordinare dupa ce au facut diverse partidulete si miscari, plecind de la PDL-epre, acuma vor sa se alieze contra USL. Nu mai bine ramineau tot la PDL-epre, sau cred ca oamenii ii vor percepe ca un partid nou si "curat".

30 ianuarie 2014 12:29

AXA RAULUI : cei 3 (Trei) Viktori: Viktor Orban, Victor Ponta, Viktor Ianukovici. PSD-ul a trecut la gesturi largi de PR, după mizerabila gestionare a dezastrului aviatic din munții Apuseni. Au văzut că scandalul ia amploare și au trecut la faza acoperirii rahatului cu crenguțe de brad. Faza agitatorică, cum au învățat ei pe vremuri, la Partid. În seara în care își dădeau duhul Adrian Iovan și Aura Ion, Dragnea a benchetuit vesel și senin alături de Ponta și Corina Crețu, după cum a consemnat, un jurnalist de la Mediafax, Andi Manciu, cuprins de scârbă și de indignare față de nepăsarea obscenă a chefliilor de stat și de partid. În toiul marii crăpelnițe organizate de Ponta cu ziariștii acreditați, adică în solda PSD, jurnalistul i-a spus la ureche lui Dragnea „că Iovan a murit potrivit Salvamont. El a continuat apoi conversația lui de protocol, de doi lei jumate...A continuat să râdă și să se simtă bine. NU a avut nicio tresărire!...(sunt mâhnit și scârbit)...PS: unii știu la cine mă refer“.

30 ianuarie 2014 12:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.