Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele ceh Milos Zeman a numit oficial, miercuri, noul guvern de centru-stânga condus de social-democratul Bohuslav Sobotka, al cărui program este axat pe creştere şi crearea de locuri de muncă.

'Preşedintele Republicii i-a numit astăzi (miercuri) pe membrii guvernului', a declarat şeful cancelariei prezidenţiale Vratislav Mynar, după ceremonia de învestitură desfăşurată la Castelul din Praga, sediul preşedinţiei, după cum relatează AFP.

Guvernul Sobotka îi succede cabinetului interimar condus de economistul de stânga Jiri Rusnok, care a condus ţara din iulie anul trecut fără a obţine încrederea parlamentului.

Noul guvern, a cărui componenţă urmează să fie supusă votului în parlament în termen de 30 de zile, este format din opt miniştri social-democraţi (CSSD), şase membri ai mişcării populiste ANO şi trei creştin-democraţi (KDU-CSL). Cele trei formaţiuni dispun de o majoritate confortabilă de 111 din cele 200 de locuri ale camerei inferioare.

Integral pe Agerpres