Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a cerut marţi seară prefecţilor din judeţele afectate de ninsori să rămână mobilizaţi în următoarele zile indiferent de tipul codului de avertizare meteorologică.

"Faptul că nu s-ar putea îndeplini toate cele trei condiţii mâine la o anumită oră sau într-un anumit interval orar ca să se declare cod roşu asta nu înseamnă că va fi primăvară. Că dacă este viteza vântului 75 km/h şi nu este 80-90 km/h asta nu înseamnă că este o adiere de vânt sau dacă zăpada nu depăşeşte 50 cm şi are 45 cm, asta nu înseamnă că nu este o cantitate impresionantă de zăpadă. Fac această precizare pentru a nu înţelege vreun coleg din judeţe că mâine şi poimâine putem să acţionăm aşa mai cu uşurinţă. Nu, situaţia va fi în continuare destul de grea, prognozele meteo nu sunt deloc încurajatoare. Dumneavoastră (Ion Sandu directorul general al ANM - n.r.) spuneţi că nu va mai fi iad, dar va fi ceva foarte apropiat. Cod portocaliu este cod portocaliu, trebuie să înţelegem foarte bine", a declarat Liviu Dragnea la comandamentul de iarnă pe care l-a coordonat la Palatul Victoria.

El a adăugat că "ninsoarea de mâine nu vine după o perioadă în care nu a nins, vine după o perioadă în care s-au depus straturi e zăpadă foarte mari". ''Toţi aţi văzut şi ştiţi, sunt zone în care sunt nămeţi de zăpadă de doi-trei-patru metri în anumite zone. Gândiţi-vă ce înseamnă un nou viscol cu cantităţi de zăpadă în aceste zone. Deci, întreaga săptămână va fi o săptămână dificilă. Trebuie să fim organizaţi ca şi până acum aproape în toate judeţele", a mai declarat Liviu Dragnea.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.