Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul din Kosovo, Hashim Thaci, a felicitat Vaticanul şi întreaga lume creştină cu ocazia sfintelor sărbători de... Paşti, în loc de Crăciun, informează Itar-Tass.

"Paştele este una dintre cele mai importante sărbători ale lumii catolice. Îi felicit cu ocazia acestei sărbători pe toţi creştinii, mai ales pe membrii comunităţii internaţionale care se află în Kosovo", transmite biroul de presă al premierului Thaci.

În numele guvernului de la Pristina, Thaci le-a urat cetăţenilor ca "sărbătorile de Paşti să le aducă mai multă căldură, fericire, speranţe şi succes, armonie şi pace".

Agenţia Itar-Tass explică eroarea premierului prin faptul că majoritatea albanezilor kosovari sunt musulmani şi nu se descurcă foarte bine în sărbătorile creştine. În Kosovo, Crăciunul catolic şi cel ortodox de rit nou sunt însă zile libere. Paştele catolic va fi marcat în 2012 pe 8 aprilie, iar cel ortodox pe 15 aprilie.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

soco Nesimtitul asta e muslim, ca de aia habar n-are despre ce vorbeste. Va puteti da seama ce gandeste?

26 decembrie 2011 15:34

Socotitorul Ieri, intr-un comentariu v-am explicat de ce Turcia nu poate fi membra UE. Deja musulmanii vor fi in 10-15 ani, 20% din populatia Eu (inclusiv Rusia ), iar peste 50 de ani vor fi majoritari. Asta e problema: ce oferim pentru viitor copiilor si nepotilor nostri? O lume musulmana sau una crestina? Comunismul a cazut din acest motiv. Gorbaciov a fost acea minte luminata care pe la 1985 ( cu 26 de ani inainte) a sesizat pericolul islamului si, de dragul unei culturi europene, a renuntat la comunism si la dorinta de putere, dorinta la care un cacacios roman nu poate renunta. Dimpotriva!

26 decembrie 2011 15:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.