Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

92 la suta dintre telefoanele mobile au pe ele cel putin un microb care poate fi periculos pentru om, releva un studiu realizat de specialistii britanici.

Cercetatorii de la London School of Hygiene and Tropical Medicine explica aceasta situatie prin obiceiurile nesanatoase ale populatiei – mai exact, prin faptul ca oamenii se spala prea rar pe maini, dupa ce au mers la toaleta.

Din acest motiv, numai in Marea Britanie, 16 la suta dintre telefoanele mobile sunt contaminate cu bacteria E.coli.(...)In Marea Britanie, potrivit ultimului studiu, 95% dintre cele 390 de persoane chestionate au declarat ca se spala pe maini. Cu toate acestea, 92% dintre telefoanele lor mobile si 82% din maini erau contaminate cu bacterii.

La persoanele care au deja bacterii pe maini, probabilitatea de a avea bacterii si pe telefon este de trei ori mai mare.
Integral pe Green Report