Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Merişoarele, fructe des utilizate în bucătăria scandinavă, ar putea ajuta la prevenirea îngrăşării şi a creşterii nivelului de colesterol, spun oamenii de ştiinţă din Suedia.

În studiul coordonat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Lund, au folosit şoareci care aveau tendinţa de a stoca grăsimea. De-a lungul a trei luni, animalele au fost hrănite cu o dietă bogată în grăsimi şi cu diferite tipuri de fructe de pădure.

„Dintre toate, cele mai bune fructe de pădure, în ceea ce priveşte limitarea greutăţii câştigate de şoarecii hrăniţi cu o dietă bogată în grăsimi, au fost merişoarele”, a declarat cercetătorul Karin Berger.

Animalele hrănite cu o dietă bogată în grăsimi, dar care au primit merişoare, nu s-au îngrăşat mai mult ca şoarecii care au mâncat o dietă săracă în calorii. Mai mult, şi nivelul lor de zahăr din sânge a fost la fel de scăzut. De asemenea, nivelul de colesterol al acestora a fost mai scăzut decât al şoarecilor care au mâncat o dietă bogată în grăsimi dar care nu au primit şi merişoare.




Integral pe Descopera