Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ucraina se confruntă cu riscul real al destrămării, avertizează premierul Poloniei, Doland Tusk, îndemnând statele membre UE să pregătească un plan pentru evitarea acestui „scenariu sumbru”.

„În prezent, cel mai important lucru este să colaborăm în aceeaşi măsură cu autorităţile ucrainene şi cu opoziţia pentru evitarea unui scenariu sumbru, unui scenariu real, cel al destrămării Ucrainei”, a declarat Tusk. Centrul şi vestul Ucrainei, aflate la frontierele cu Polonia, Slovacia, Ungaria şi România, sunt proeuropene, în timp ce locuitorii din sud şi este rămân rusofoni, notează AFP.

„În prezent, nu există un plan la nivelul UE pentru evitarea unui astfel de scenariu. Trebuie să lucrăm intens la un un plan pe termen lung”, a subliniat Tusk.

Integral pe AdevărulComentarii

Tudor Nicolae Premierul este omul moscovei,avand afaceri cu Gazprom,i-ar fostul lor presedinte a fost"lucrat"de Moscova a se vedea acel accident stupid cu avionul.

25 ianuarie 2014 11:34

Gica Nu credeti ca, inainte de a se da de ceasul mortii pentru Ucraina, UE ar trebui sa se gandeasca ce si cun sa faca pentru ca propria sandrama sa nu se darame?

25 ianuarie 2014 9:37

Bufnita Heheheee. Stie polonul ce spune. O Ukraina facuta praf duce la disparitia tamponului intre Federatia Rusa si Polonia. Cu granita comuna cu ursul, polonezul are toate motivele sa se teama. O Germanie care poate rezerva ABSOLUT orice surprize, o Rusie periculos de aproape, nu sunt de bun augur pentru el. In fine, am o veste buna pentru el. Intai, armata ucraineana nu va permite asa ceva, si nici ucrainenii nu cred ca s-au tzicnit de tot. Doar unii... In fine, o Ucraina tampon e buna si pentru noi, ghiciti de ce.

24 ianuarie 2014 22:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.