Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La Muzeul Naţional de Istorie a României a fost lansat vineri proiectul online "ImagoRomaniae" în prezenţa directorului general al instituţiei, dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu, şi a numeroşi invitaţi.

"Este un cadou pe care-l facem concetăţenilor noştri la pragul dintre ani" a spus directorul instituţiei, potrivit căruia proiectul se bazează în cea mai mare măsură pe resursele documentare ale muzeului, dar sunt aşteptaţi şi invitaţi să participe şi alţi parteneri atât de la alte muzee din ţară, cât şi colecţionari particulari.

"Apreciez că în România se păstrează cel puţin o jumătate de milion de fotografii istorice în colecţii publice la care se mai adaugă cel puţin 150.000 în colecţii private. Proiectul se bazează în mare măsură pe resursele documentare ale muzeului nostru - fototeca istorică şi biblioteca. Dorim să fie un proiect deschis şi pentru parteneri, muzeele din ţară şi, de ce nu, colecţionarii particulari care sunt invitaţi să contribuie. De asemenea, dorim să atragem comentatori ai acestor imagini pentru că în acest moment există deja câteva site-uri unde sunt prezentate fotografii istorice care sunt adesea suculent şi foarte competent comentate de oameni care au multe de spus despre fotografii, începând cu locul, istoria edificiilor care sunt prezentate, până la momentul când a fost făcută fotografia şi nu numai", a declarat dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu.
Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.