Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) au convenit ca Electrica SA să nu mai fie inclusă pe lista companiilor de stat la care va fi numit un manager privat, după ce furnizorul de energie electrică a fost inclus în această categorie în negocierile iniţiale dintre cele două părţi.

Scrisoarea de intenţie convenită în final de Guvern cu FMI, în urma misiunii de evaluare din octombrie-noiembrie, nu mai prevede includerea Electrica printre companiile de stat cu management privat, aşa cum stabilea proiectul scrisorii.

Pe lista primelor companii care vor avea manager privat au fost însă menţinute Poşta Română, Tarom, Electrificare CFR, SN Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm şi Oltchim.
Integral pe MediafaxComentarii

Batjocurirea poporului român continuă! Românii sunt batjocuriți. Dacă PIB-ul României fluctuează undeva între 7500 și 8500 dolari pe cap de locuitor, asta înseamnă că economia românească produce așa cum e ea, 7500-8500 dolari pe cap de locuitor. Iar dacă facem un calcul simplu, respectiv înmulțim 8000 dolari cu 20.000.000 populația țării va rezulta 160 miliarde dolari americani. Deci anual economia românească produce 160 miliarde dolari americani. Raportat la cifra PIB-ului, salariul minim și pensia minimă sunt o foarte mare bătaie de joc la adresa națiunii. Asta având în vedere și marea majorare recentă a salariului minim de la 670 lei la 700 lei. La actuala putere economică românească e posibil un salariu minim de cel puțin 1000 sau 1300 lei. Concluzia e simplă. Statul român cheluiește mult prea mulți bani, plus să nemernicii nu vor să dea o lege a salarizării care să pemită câștigarea unui salariu minim mult mai decent. Iar prețurile la bunurile alimentare și de consum sunt ca la Paris sau Berlin. Benzina e mai scumpă decât în Canada.Acum portocalii introduc găselnița manageriatului privat la companiile de stat, iar acei directori vor câștiga salarii de mai multe milioane de euro anual. Pe când salariul minim și pensia minimă vor rămâne cele care sunt acum. Păi ce dreptate e asta? Nemernicii care guvernează acum România vor ca poporul să fie înjosit și batjocurit cum n-a mai fost niciodată. Oare cât timp va mai putea fi păcălită națiunea română de acești ipocriți care acum prin guvernarea lor duc țara de râpă?

23 decembrie 2011 22:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.