Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Yandex, cel mai mare motor de căutare online din Rusia şi unul dintre marii rivali ai Google în Europa şi Asia, a primit acces la datele Facebook. Astfel, în rezultatele căutărilor oferite de serviciu va apărea şi conţinut publicat pe cea mai mare reţea de socializare online din lume.

Google a încercat în trecut să convingă Facebook să-i ofere acces la conţinut, însă s-a lovit de un refuz categoric. Acesta a fost unul din motovele pentru care compania care operează cel mai mare motor de căutare online, Google Search, a fost nevoită să lanseze propria reţea de socializare: Google+.

Motorul Yandex este cel mai mare din Rusia, cu o cotă de piaţă de peste 60%, însă este popular şi în alte state, precum Ucraina, Belarus (43%), Turcia sau Kazahstan. Înţelegerea vizează doar conţinutul publicat de utilizatorii Facebook din aceste ţări.

Conturile de Facebook marcate ca private nu vor fi indexate de motorul de căutare din Rusia.

Potrivit comScore, Yandex este al patrulea cel mai mare motor de căutare din lume.

Integral pe Gândul