Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Aş vrea să discut despre ultima trăsnaie a USL, cea cu Constituţia, pe care vor să o treacă prin referendum odată cu europarlamentarele. Este în regulă, dar va trebui să ţină cont de câteva lucruri, foarte importante; primul şi cel mai important este decizia Curţii Constituţionale 682 din 2012, în care se spune că este obligatorie respectarea rezultatului referendumului care viza Parlament unicameral şi număr maxim de 300 de parlamentari"

"Povestea pe care vrea să o prezinte Crin Antonescu, de data asta, şi-a luat rolul mincinosului, spunând «facem 300 de deputaţi», uitând să spună câte sute de senatori face...această poveste nu va putea trece de CC. S-au aruncat într-o minciună publică ambii lideri ai USL, o minciună care va duce la dezorientarea electoratului şi va face ca nimeni să nu mai înţeleagă nimic"

"Să vedem ce schimbări vor mai face în perioada următoare la proiectul de revizuire a Constituţiei, dar personal cred că au o mare problemă, la stadiul acesta, cu ideea de a face un referedum de revizuire a Constituţiei odată cu europarlamentarele. Lucrurile sunt mult prea complicate, ceea ce au scris până acum este de mult prea proastă calitate. Nu trebuie să facem o Constituţie pentru interesele lui Ponta şi Crin, de astăzi, ci ne trebuie o Constituţie pentru viitorul României"

"Dacă revizuirea Constituţiei nu se face pentru a pune în aplicare referendumul din 2009, nu se justifică revizuirea Constituţiei, pentru că, la ce era neclar, CC a emis deja jurispundenţă care acoperă toate interpretările din Constituţia actuală"

"S-au aruncat într-o minciună publică ambii lideri ai USL, care va duce la dezorientarea electoratului şi va face ca nimeni să nu mai înţeleagă nimic. Eu nu cred că un proiect de Constituţie care nu va ţine cont de referendumul din 2009 va fi acceptat de CCR, pentru că referendumul nu este consultativ la aplicare, este consultativ pentru că trebuie pus în aplicare de o altă instituţie, în cazul nostru Parlamentul. Şi asta spune aici Curtea Constituţională, că sunt referendumurile executorii: spre exemplu, cel de aprobare a Constituţiei sau de revocare a preşedintelui. Acelea sunt executorii, le face validarea Curtea Constituţională şi s-a terminat"

"Aş vrea să discut despre ultima trăsnaie a alianţei USL, cea cu Constituţia, pe care vor s-o treacă prin referendum, odată cu europarlamentarele. Este în regulă, dar va trebui să ţină cont de câteva lucruri foarte importante. Primul şi cel mai important este Decizia Curţii Constituţionale nr. 682/2012 (...) în care se spune că este obligatorie respectarea rezultatului referendumului, care viza Parlament unicameral şi număr maxim de 300 de parlamentari. Nu cred că la un interval atât de scurt Curtea Constituţională îşi va schimba jurisprudenţa"

"Mai mult, Curtea constată că reglementarea unor prevederi prin care se tinde la o soluţie legislativă care nu respectă voinţa exprimată de popor la referendumul consultativ menţionat este în contradicţie cu prevederile constituţionale de la art. 1, 2 şi 61. Deci, povestea pe care vrea s-o prezinte Crin Antonescu..., de data asta, şi-a luat rolul mincinosului, spunând 'facem 300 de deputaţi', uitând să spună câte sute de senatori face; această poveste nu va putea trece de Curtea Constituţională"

"Nu poate s-o aprobe. Atunci, nu mai există instrumentul referendumului, prin care preşedintele să se poată adresa poporului şi poporul suveran să înfrângă eventual voinţa Parlamentului, atunci când este cazul, când Parlamentul îşi pierde orizontul şi nu mai răspunde solicitărilor poporului suveran. Sigur, cu respectarea criteriilor de valabilitate a referendumului"

"Vizita doamnei Victoria Nuland a fost tratată de unii ca o vizită pentru a ne felicita la 10 ani de la intrarea în NATO sau o vizită ca să ne bată pe spate. Vreau să vă dau mesajul exact şi corect: este un mesaj care trebuie să-i îngrijoreze pe români şi în egală măsură pe politicieni şi nu mă joc cu vorbele, cu atât mai mult ştiu că în câteva minute ele vor fi în toate cancelarii. În primul rând, doamna Nuland nu a venit nici în calitate de asistent al secretarului de stat, nici în calitate de subsecretar de stat şi nici în calitate de turist, calitatea dânsei a fost de emisar al Guvernului SUA, care a avut de transmis un mesaj extrem de serios. Şi acesta a fost legat de statul de drept din România, care începând din vara anului 2012 este continuu pus sub semenul întrebării"

"Atunci a fost un atac brutal la statul de drept, toată lumea a sperat că după alegeri acest lucru nu se va mai repeta şi, totuşi, actuala putere a demonstrat că nici prin cap nu-i trece să revină la un comportament care să consolideze statul de drept. Dimpotrivă, comportamentul politic al actualei majorităţi a fost de şubrezire continuă a statului de drept. Acesta este motivul pentru care Guvernul Statelor Unite a decis să trimită un emisar la Bucureşti. Şi vreau să înţelegeţi foarte bine: ceea ce a constatat emisarul Victoria Nuland nu rămâne în biroul domniei sale, se distribuie în tot sistemul politic al Statelor Unite şi în toate instituţiile importante, de care ţine relaţia România - Statele Unite, de la Casa Alba până la Parlament, putere, opoziţie, structuri de securitate ş.a.m.d",

"Înţeleg că se mai plânge domnul Ponta că îi trimit legile înapoi. Recunosc că sunt foarte proaste şi nu am ce să fac, nu le pot lăsa să intre în circuit cu o calitate atât de proastă (...) Plângea şi de Legea minelor: nu e la mine, să vadă pe unde a pierdut-o, e posibil să fie atacată pe la Curtea Constituţională. Legea minelor nu a ajuns la Cotroceni, sau a uitat-o prin vreun sertar"