Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

În fiecare an, Ion Ţiriac organizează o vânătoare fastuoasă în ţarcul amenajat pe fostul domeniu de vânătoare al lui Nicolae Ceauşescu.

Mai mult de 100 de porci mistreţi au fost ucişi în urma partidei de vânătoare, organizată în ţarcul din Balc, judeţul Bihor, de către omul de afaceri român, Ion Ţiriac. De un deceniu, acesta organizează unele dintre mai mediatizate partide de vânătoare pe fostul domeniu de vânătoare al lui Nicolae Ceauşescu. An de an, la partida de vânătoare în imensul ţarc participă unii dintre cei mai bogaţi europeni. De exemplu, în acest an, la vânătoare au participat fostul preşedinte al grupului Daimler – Chrysler, Klaus Mangold, partener de afaceri cu Ion Ţiriac, dar şi Franz Rauch, proprietarul unuia dintre cele mai importante grupuri de firme din industria sucurilor.

Televiziunea apropiată de Ion Ţiriac, Pro Tv, condusă până recent de unul dintre partenerii săi de afaceri, Adrian Sârbu, a realizat un interviu cu un alt participant la vânătoarea din Balc, Wolfgang Porsche. Este vorba de moştenitorul imperiului auto Porsche, deţinut, de asemenea, de unul dintre partenerii de afaceri ai lui Ion Ţiriac.

În interviul acordat televiziunii, Wolfgang Porsche s-a lăudat cu faptul că a vânat cu o armă confecţionată manual în Austria, gravată cu aur şi evaluată la 15.000 de euro. Invitaţii lui Ion Ţiriac au aterizat şi au decolat de pe aeroportul din oraşul maghiar Debreţin. Buna dispoziţie a milionarilor adunaţi în Balc nu a fost tulburată decât de protestele unui grup de ecologişti care au afişat mesajul ”Stop killing! Play tennis”. Carnea porcilor ucişi în ţarc urmează să fie donată azilurilor de bătrâni şi orfelinatelor. La ediţia din acest an a vânătorii nu au participat, la fel ca în alţi ani, primarul din Monte Carlo, Georges Marsan, şi amicul său, omul de afaceri Elan Schwartzenberg, ultimul cu probleme penale.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.