Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Monopolul caselor de asigurări de sănătate judeţene va fi spart, apar furnizori privaţi de asigurări de sănătate, în condiţii de concurenţă deschisă pentru dezvoltarea unui sistem sigur şi echitabil iar aproape 4.000 de oameni din structurile actuale vor fi disponibilizaţi, a spus preşedintele CNAS.

"Un aspect foarte important al noii legi vizează spargerea monopolurilor din sănătate, cu garantarea de către sistem, de către statul român a accesului, a echităţii în acces, a calităţii şi siguranţei serviciilor şi controlul eficienţei. Acest hibrid nefiresc de administrare de stat a asigurărilor de sănătate - într-un sistem sanitar practic privatizat în totalitate ce pune sistemul pe adevărata sa bază de funcţionare, normală, cea de administrare privată a banilor asiguraţilor - trebuie să dispară", a declarat, joi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă.

El a vorbit despre desfiinţarea caselor de asigurări de sănătate judeţene şi implicit de spargerea monopolului deţinut de acestea.(...)"Casele desfiinţate se pot asocia şi forma case private. În prezent, în respectivele structuri sunt aproape 4.000 de oameni. Ei trebuie să se gândească la asocieri sau la alte locuri de muncă", a explicat Duţă.
Integral pe MediafaxComentarii

toma privatizarea caselor de sanatate este o mare prostie,marca DUTA,acestea nu detineau monopol din singurul motiv ca erau sub directa coordonare a CNAS.prin infiintarea caselor private se vor scumpi serviciile medicale de catre baietii destepti din sanatate si se vor putea deturna banii mai usor.ce se va intimpla cu salariatii caselor,unde este protectia sociala? DUTA este un mare lingau

23 decembrie 2011 14:40

SABIN De la bun inceput asigurarile de sanatate ar fi trebuit sa fie private,asa cum sunt si celelalte tipuri de asigurare(accidente,viata,casco,bunuri,etc) O mana de contabile si un director din ms.au deturnat ideea de asigurare de sanatate. Exista multe sisteme de asigurare de sanatate dar cel mai prost este al nostru ce a ciupit de peste tot cate ceva.

22 decembrie 2011 21:16

Lupa cetateanului Tot ce se intampla in Romania rau inclusiv cu privatizarea sistemului de sanatate ,si exterminarea celor bolnavi cronici a celor saraciti de clicile ce sau perindat pe la guvernare nui decat interesul marilor puteri ce conduc si dirijeaja dupe bunul plac Europa . De aceia acum poporul acestei tari hulite de multi din exterior dar si din interior ar trebui sa-si stranga randurile si sa goneasca aceasta cima ce duce la exterminarea lenta a celor suferinzi si acelor lipsiti de venituri . TREZITIVA ROMANI

22 decembrie 2011 21:02

lindu De Craciun mai PUTA sa ai PARTE DE URGENTE si sa-ti PAPI TOTI BANII IN SPITALE PRIVATE,iar dupa ce mori sa n-ai bani sa te ingroape decat INTR-O PRIVATA...in fundu CURTII GALBEN CA LAMAIA si linga tine sa fie BASESCU ALB CA VARU IN ACEEASI PRIVATA.Sa nu uitati mai mortaciunilor sa va puneti cravata mov sa va recunoasca SCARAOSCHII.

22 decembrie 2011 20:40

Sa ma pupi in.... Mai Duta sau puta,mananci cacat cu polonicu,asa cum sunteti VOI HOTII acestei tari.Ma cac pe sanatatea ta si dau in judecata MINISTERUL SANATATII BOZGORESTI sa-mi dea banii pe care ii platesc la CAS.TOTI.Tu mai jegule nu ma poti obliga sa fac ce vrei TU CU BANII MEI.TU VREI CU BASESESCU ASTA AL TAU PE POST DE MAFIOT BANII MEI si eu va spun SA VA PUNETI POFTA IN CUI.MA CAC INCA ODATA PE SANATATEA VOASTRA:

22 decembrie 2011 20:18

val D-le Puta ar trebui sa stiti ca inca majoritatea spitalelor si policlinicilor din tara sint de stat, asa ca revizuiti formularea cu sistem sanitar privatizat 100%. Pot sa va spun ca am "beneficiat' si de tratament la privat, unde dr se poarta la fel de "civilizat si elegant " ca si la stat, dar mai scump. Trebuie sa va mai ginditi cum trebuie sa functioneze sistemul, privind la alte tari. Sa traiti bine si sa reformati statul pina la ultimul om incit sa fie scosi toti din sistem iar dvs sa mergeti la traament in strainatate pe banii asiguratilor, care vor mai fi.

22 decembrie 2011 18:56

vova Numai niste cirtite tradatoare de neam pot gindi distrugerea poporului roman prin privatizarea 100% a sistemului de sanatate. Exista un bou care crede ca daca pe vapor avea un felcer tot asa poate avea si toata tara. Privatizarea sistemului sanitar se face in situatia in care 25% din salariatii din romania sunt cu salariu minim pe economie iar pensionarilor civili li s-au taiat pensiile cu 21,5 %.

22 decembrie 2011 17:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.