Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Imigranţii români şi bulgari ar putea face mai mult pentru Marea Britanie decât fac britanicii, a declarat un oficial din cadrul Ministerului britanic de Interne, Earl Attlee, relatează The Daily Mail, preluat de Mediafax.

Potrivit publicaţiei, oficialul conservator îşi exprima astfel acordul cu declaraţii ale Lordului Davis, un parlamentar laburist, potrivit căruia aceşti imigranţi ar putea plăti ca taxe mai mult decât ar încasa ca ajutoare, la fel ca şi ceilalţi imigranţi UE, mai vechi. Earl Attlee a mai declarat că guvernul britanic este “foarte mulţumit” de libera circulaţie a persoanelor în interiorul Uniunii Europene, după anularea restricţiilor la 1 ianuarie.

Lordul Davis, membru al Camerei superioare a Parlamentului, fost ministru al Apărării în guvernul laburist al lui Gordon Brown, l-a întrebat marţi pe Attlee, în Camera Lorzilor, dacă a văzut studiul publicat recent de University College London (UCL), potrivit căruia imigranţii din UE veniţi în ţară în ultimii zece ani au contribuit prin taxe cu bani mai mulţi decât au încasat ca ajutoare, “spre deosebire de britanici”.

“Cu alte cuvinte, ne-au furnizat un surplus financiar şi fiscal substanţial, spre beneficiul fiecărui contribuabil din această ţară”, a conchis lordul laburist, întrebân-du-se retoric dacă nu cumva “există posibilitatea ca harnicii români şi bulgari să le calce pe urme” imigranţilor mai vechi.

Earl Attlee i-a răspuns că este de acord cu ideea că românii şi bulgarii vor aduce beneficii economice nete Marii Britanii.

El a mai declarat, ulterior, că toate cele trei partide, inclusiv Partidul Conservator, au fost de acord cu anularea restricţiilor după perioada de tranziţie de şapte ani. “De aceea suntem foarte mulţumiţi de aderarea României şi Bulgariei la UE şi de libera circulaţie a acestor oameni de la 1 ianuarie”, a spus el.
Un profesor emerit de statistică de la UCL, Mervyn Stone, şi statisticianul Nigel Williams, de la grupul de reflecţie Civitas (dreapta), au sugerat că studiul citat de lordul laburist este o lucrare “în mod fatal defectuoasă”. Ei au criticat metodologia utilizată pentru evidenţierea impactului imigranţilor asupra locuinţelor şi reţelei de transport.

Integral pe România LiberăComentarii

PRECIZARE: Ne scuzati pentru ambiguitate! Ceea ce voaim de fapt sa va spunem e ca si românii si si bulgarii sunt (ca orice emigraniti, n.n.) factori de distrugere (în diferite masuri, n.n.) a popoarelor britanice (fiind ca atare încurajati de fortele politice actionare la EURO-procesul de disolutie nationala, n.n.) si totodata factori de belshug pentru Marele Capital Anonim (în general evreiesc, n.n.) care-i încurajaza la rândul sau sa vina în Marea Britanie, în opozitie cu fortele nationale (preocupate, în Anglia, la noi si aiurea, de încercarea de a salva cât mai mult din Identitatea Nationala a Patriei si a Poporului lor, n.n.). E (trist si) simplu, nu? Cu respect, Redactia RL

8 ianuarie 2014 22:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.