Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Noi suntem fericiţi, ca deţinători ai Preşedinţiei, să vedem că au fost ridicate toate restricţiile, potrivit tratatelor Uniunii Europene. Vreau să subliniez că acesta este un pilon fundamental, este vorba de idealurile europene cuprinse chiar în tratatele iniţiale, de la începutul creării UE", a declarat ambasadorul Greciei în România, Grigorios Vassiloconstandakis, răspunzând, în cadrul unei conferinţe de presă, la întrebarea legată de declaraţia unui europarlamentar german privind românilor şi bulgarilor.

Reamintim faptul că, de la începutul acestui an, Grecia a preluat Preşedinţia UE.

Referitor la aceeaşi declaraţie, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, prezent la conferinţă, a catalogat afirmaţia europarlamentarului ca fiind “profund neinspirată şi inacceptabilă”.

Corlăţean a spus că, în pragul alegerilor pentru Parlamentul European, într-o UE în care euroscepticii câştigă teren, este necesar un apel la responsabilitate şi la reţinere în retorica publică a politicienilor europeni.

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok (CDU), a declarat, recent, că "Imiganţii care vin în Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de şomaj), alocaţia pentru copii şi asigurarea de sănătate trebuie trimişi rapid înapoi în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple, ar trebui să ne gândim la luarea de amprente".

Integral pe România Liberă