Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Înalta Curte a amânat, marţi, sentinţa în dosarului de corupţie al fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru 16 ianuarie.

În prezent, deputat PP-DD, ea este acuzată de DNA că ar fi acordat mai multe contracte fară licitatie unor companii private în perioada în care a deţinut funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, conform Digi 24. Procurorii o acuză şi de cheltuirea unor sume exorbitante pentru organizarea Zilei Tineretului din 2 mai 2009.

Ridzi, împreună cu alte 11 persoane, a fost trimisă în judecată în 3 mai 2011, fiind acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept, conform DNA.

Procurorii anticorupţie susţin că, în perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi, în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

De asemenea, DNA susţine că Ridzi, ulterior declanşării cercetărilor, în 13 iulie 2009, cu ajutorul lui Marius Mihail Mărcuţă, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele de la Ministerul Tineretului şi Sportului aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atât din agendele de poştă electronică, cât şi din memoria calculatoarelor, pentru a împiedica aflarea adevărului.

Integral pe România LiberăComentarii

contribuabilu` In care an - 16 ianuarie ???? Da oricum - pt "mizilicu` facut de femeia aia, "deranju`" e mult prea mare - nu credeti ????!

8 ianuarie 2014 10:47

liberalul socialist Atrag atenbtia ca, intre timp, legea s-a schimbat. In acest moment, nu numai ministrii USL, dar pina si primarii au dreptul sa aincheie contracte de sute de mii de euroi FARA LICITATIE. Daca era USLasha, in acest moment nu se lega nimeni de ea. In mod aproape cert va scapa pur si simplu pe baza legilor in vigoare. Nu vedeti ce vrea sa faca USL? Sa "legalizeze" plagiatul, ca nimeni sa nu se mai poata lega de Mitoman! Tot la noi in tara, tara de cretini si manipulati, cea mai "favorabila" conditie se aplica. Nu vedeti cum Nascase Martiru va scapa cu 7 luni desi are pedepse insumate (asa cum se intimpla in tarile NORMALE) de aproape 7 ani CU INCHISOARE? Postacul varan "Fritz" poate ne spune si noua ce au furat "fetele lui Basescu", in ce calitate, de unde.

8 ianuarie 2014 7:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.