Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

De peste un an de zile scriu articole şi cărţi pe tema alimentelor cele mai nocive pentru fiinţa umană. Studiile mele de nutriţie din ultimii 7 ani şi experienţa mea personală de peste 20 de ani cu diferite diete şi combinaţii m-au dus la nişte concluzii care au fost surprinzătoare şi pentru mine personal.

Cele mai dăunătoare alimente pentru majoritatea oamenilor sunt trei categorii, pe care le-am denumit ”otrăvile albe”:

1) Lactatele – cu toate derivatele sale

Nu există nici o specie în natură ”lactariană” – adică nici un alt animal/mamifer nu mai consumă lapte dincolo de perioada copilăriei. Omul a rămas un ”papă-lapte” veşnic, păcălind organismul să accepte un alimente greu de tolerat, precum laptele – prin preparări şi para-preparări – cu apariţia de zeci şi sute de produse lactate – de la caşcaval, la brânza topită sau diferitele iaurturi ori kefir-uri.

Toate nu sunt decât produse greu digerabile, greu asimilabile, producătoare de mucus, producătoare de constipaţie şi alergii, produse care îngraşă, blochează funcţia tiroidei şi funcţionarea normală a atenţiei şi memoriei. Toate au efect sedativ, de îngreunare a funcţiilor mentale şi de ”înceţoşare” mentală.



Integral pe Financiarul



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.