Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Piaţa valutară din România a rămas într-un echilibru continuu stabil, iar leul a traversat cinci ani de stabilitate în cinci ani de criză economică, a declarat, duminică, la Realitatea TV, Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului Băncii Naţionale a României /BNR/.

'Când leul se depreciază faţă de euro sunt câteva sute de mii de respiraţii care se taie. Sunt cei care au credite în euro şi care sunt plătiţi în lei. De când a început practic criza economică, piaţa noastră valutară a rămas într-un continuu echilibru stabil. Dacă piaţa valutară s-ar fi prăbuşit, lucrurile se petreceau altfel şi criza era mai gravă. Stabilitatea leului a fost un factor pentru ceea ce numim noi stabilitate financiară. Practic, noi am străbătut criza însoţiţi de stabilitate financiară şi de instabilitate în câteva domenii macro şi micro economice. Leul, în cinci ani de criză, a traversat cinci ani de stabilitate (...)', a afirmat Vasilescu.Integral pe AgerpresComentarii

@val1 Ce vrei, dobanzi real pozitive? Poate nu stii ca sunt banci in care daca depui o suma, exemplul dat la o tv este 3000 lei, peste 3 luni scoti mai putini. Vreo 2990. Asta daca respecti termenul. Daca -i scoti mai repede si ai avut termen 3 luni, e pierderea si mai mare.

5 ianuarie 2014 19:42

Socotitorul Acest batranel, care cica-i poarta vorbele lui Isarescu, ne abureste mereu de vreo 2o de ani. Ce stabilitate financiara? As vrea sa-i amintesc d-lui purtator de vorbe ca BNR are o arhiva a cursului valutar,. Poate nu stie. Ia sa vedem ce-i acolo. Pe data de 11 iulie 2007 curs 1 euro= 3,12 lei; pe dat de 11 iulie 2008 curs 1 euro = 3,58 lei, adica o scadere a leului cu 14,7%. CU 6 LUNI INAINTE DE A SE SPUNE SI LA NOI CEVA DEsPRE CRIZA.Ei stiau ca vine criza,numai conducatorii NU. Si sa mai dam o data de"stabilitate. In criza suspendarii presedintelui (iulie 2012) 1 euro era cotat cu 4,6 lei. Deci in 5 ani leul s-a devalorizat cu 47%. Ce sa va spunem noi cata stabilitate. Chiar si astazi leul este cu 44% mai slab decat in iunlie 2007. Oamenii care si-au luat credite, atunci, credeau ca-si vor cumpara euro cu 3 lei, nu cu 4,5 lei. Nu e 50% o diferenta cam mare pentru stabilitatea batranelului. Cere-te la PENSIE nea Vasilescu.

5 ianuarie 2014 19:34

val 1 Acest purtator de vorbe, omita sa spuna ca aceasta stabilitate a fos practic suportata de cetatenii Romaniei, prin devalorizari continue, care au facut ca niste bani depusi pe termen lung la o banca sa constati dupa ani ca este cam aceiasi suma in euro, ca la depunere. Sa nu mai vorbim de cresterile de preturi, utilitati, etc. Parca ar fi discursuri din Scinteia, ce bine o ducem.

5 ianuarie 2014 18:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.