Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Acum câţiva ani, iPhone conducea piaţa smartphone-urilor fără niciun dubiu. Recent, a devenit clar faptul că Android a preluat conducerea. Google tocmai a publicat cele mai recente date cu privire la activările de Android: 700.000 pe zi. Asta înseamnă 255,5 milioane de unităţi pe an.

Pentru a fi rezonabili, aceasta e rata curentă, nu cea istorică, asta nu înseamnă că atâtea dispozitive Android se vor vinde în 2011. Totuşi, se vor vinde anul viitor – iar această cifră nu include nici pe aproape şi exporturile de dispozitive Android. Google începe să lase Apple în urmă, iar succesul său pune mari semne de întrebare legate de apariţia unui nou rival în Microsoft, prin intermediul Windows Phone. Şi cel mai probabil, Google va încasa de pe urma produsului său „gratuit“ circa 5 mld. dolari, după nişte estimări reţinute.

Pentru a înţelege magnitudinea acestei situaţii, comparaţi cele 255,5 milioane de dispozitive Android cu numărul iPhone-urilor şi iPad-urilor vândute de Apple în anul fiscal 2011, care s-a încheiat în septembrie: 104,7 milioane. Adunaţi la aceasta circa jumătate din vânzările de iPod (versiunea touch foloseşte tot sistemul de operare iOS) şi cifra creşte la circa 126 milioane.

Într-adevăr, va fi o creştere în acest trimestru, după mult aşteptata lansare a iPhone 4S, dar este puţin probabil ca vânzările Apple să depăşească nivelul pe care Google stă în acest moment.
Integral pe CapitalComentarii

steve android se vinde pe samsung, htc, sonny, etc., pe cand ios doar pe iphone. Comentariu la comanda sau doar incompetenta jurnalistica!?

22 decembrie 2011 11:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.