Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Leul s-a depreciat, marţi, în raport cu moneda europeană, care a fost cotată de Banca Naţională a României la 4,4847 lei, în creştere cu 2,08 bani (0,47%) faţă de valoarea de 4,4639 lei de luni. Adrian Vasilescu (BNR) spune că în zilele de Crăciun şi de Anul Nou investitorii nu se reped să scoată euro din ţară.

"În aceste zile de Crăciun şi de Anul Nou nu se fac astfel de operaţiuni, să se repeadă investitorii şi să scoată euro din ţară sau alte valute. Sunt operaţiuni specifice împrejurărilor de sărbători. Nimeni nu se încarcă cu o anumită valută când urmează două zile de sărbătoare pentru că abia pe 3 se va mai deschide piaţa şi nimeni nu ştie cum se va deschide piaţa pentru că foarte mulţi şi-au făcut poziţii lungi, nu au avut grijă să îşi facă aceste poziţii încă înainte de Crăciun. Au adunat valute, au adunat lei de la Londra şi Frankfurt pentru că intervin de acolo şi nici nu ştim când intervin pe piaţă, Poate să fie un moment al zile ales de ei, pe care nu îl intuieşti şi îţi varsă o grămadă de lei în ţară", a spus Adrian Vasilescu, potrivit Agerpres.

De asemenea, consilierul guvernatorului BNR a spus că valută adusa în ţară de sărbători de cei care lucrează în străinătate, şi care o schimbă în lei, are un impact slab în piaţă.

"Românii vin acasă cu valută în buzunare, dar acest schimb valutar, realizat de cei care vin acasă cu valută şi o schimbă pe lei, este nesemnificativ pentru piaţă. Piaţa valutară românească este o piaţă imensă care se întinde până la Frankfurt şi Londra şi chiar dincolo şi pe o asemenea piaţă schimburile acestea sunt detalii, nu reprezintă evenimente sau fapte semnificative pe piaţa valutară românească", a explicat Vasilescu.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.