Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Recursul procurorilor anticorupţie în cazul deciziei de cercetare în libertate a deputatului Gheorghe Coman va fi judecat în 7 ianuarie la completul de cinci judecători al instanţei supreme, conform Mediafax.

Recusul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a fost formulat după ce instanţa supremă a respins, în 27 decembrie, cererea DNA de arestare preventivă a lui Coman, dispunând ca deputatul să fie cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat atunci, în cazul lui Coman, măsura interdicţiei de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus la cunoştinţă, în 27 decembrie, deputatului Gheorghe Coman că este cercetat pentru "folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite". Învinuirea i-a fost adusă la cunoştinţă lui Coman după ce plenul Camerei Deputaţilor a votat încuviinţarea cererii de arestare preventivă a deputatului.

La scurt timp după i-a fost prezentată învinuirea, procurorii au trimis instanţei supreme propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a deputatului Gheorghe Coman, care a fost judecată de magistratul Daniela Encean.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Ploieşti au solicitat arestarea preventivă a inculpatului Coman Gheorghe, deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Buzău a unui partid, în prezent suspendat din această funcţie, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", a arătat DNA, într-un comunicat de presă.

Gheorghe Coman declara, la ieşirea de la DNA, că nu a luat bani şi că va colabora cu procurorii.

Bogdan Vlad, avocatul lui Coman, a spus că, în faţa anchetatorilor, poziţia procesuală a lui Coman a fost aceea că doreşte să se folosească de dreptul la tăcere.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, prin vot secret cu bile, solicitarea Ministerului Justiţiei privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, fiind întrunite 190 de voturi în favoarea solicitării procurorilor. La şedinţa de plen, Gheoghe Coman nu a fost prezent pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

DNA arăta, într-un comunicat, că deputatul a fost prins în 19 decembrie, după ce a fugit cu maşina la momentul flagrantului. Gheorghe Coman a fost dus atunci la sediul DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti, unde a stat peste trei ore.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.